28
Mayıs
2024
Salı
AYDINTEPE - BAYBURT

Tarımsal kalkınma eğitim projesi

Samsun Kastamonu Düzey 2 Bölgeleri Kalkınma Programı çerçevesinde geliştirilen 'Bilinçli Çiftçi Eğitimi ve Tarımsal Kalkınma Eğitim Projesi' Aydıntepe İlçesi'nde düzenlenen törenle başlatıldı. 

Düzenlenen törene Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, Aydıntepe Kaymakamı Kemal Şahin, Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan , daire müdürleri ve çiftçiler katıldı. Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan da " Bu projeler önceden bizlere hayal geliyordu. Fakat 77 Bin Euro şuan itibariyele kasamıza girdi ve bugün itibariyle bu proje hayata geçti." şeklinde konuştu. 

Aydıntepe Kaymakamı Kemal Şahin, törende yaptığı konuşmada "Bu projenin maliyeti 61 bin 931,90 Euro olup, proje kapsamında çifçilere hayvan sağlığı yetiştriciliği eğitimi kapsamında 50 kişiye 3 iş günü olmak üzere 3 saat olarak ayda 12 gün eğitim verilecek. Kurs sırasında düzenli olarak büyük çifliklere üç gezi düzenlenecek. Kurslar uygulamalı olacak ve kursiyerlerin yol, yemek giderleri, proje bütçesinden ödenecek. Bu proje ile Aydıntepe halkının katılımcı bir yaklaşımla çifçilerin sorunlarını çözme konusunda bilinç düzeyini artırmak, tarıma dayalı işsizliği azaltmak amaçlanıyor. Hazırladığımız 8 projeden 7 projemiz kabul edilmiştir. Açılışını yaptığımız "Bilinçli Çiftçi Eğitimi ve Tarımsal Kalkınma Projesi" Atatürk Üniversitesi Ziraat ve Veteriner Fakülteleriyle ortaklaşa olarak verilecek." dedi. 

Vali Musa Küçükkurt yaptığı konuşmada, "Bayburt olarak 2006 yılında AB Projelerinden aldığımız pay 5 milyon Euro'dur. Bu rakam giderek artmakta ve bu da Bayburt ili için bir başarıdır"diye konuştu. Program verilen kokteylin ardından sona erdi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 16:11:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?