2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Aydıntepeli ilgi bekliyor

Tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle ismini duyuran Aydıntepe İlçesi'nde yaşayan halk devletin fazla ilgi ve destek göstermediği yolunda dilek ve şikayetlerini belirttiler.

Burada yaşayan Abdullah Zan adlı vatandaş Aydıntepe'nin sorunlarını yapılması gereken işleri şöyle sıraladı: "Aydıntepe İlçesi gerçekten hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle zengin bir kültür şehridir.

Ama devletten de alamayan bir ilçesidir. Tarım ve Hayvancılığa dayanan ekonomisi maalesef devletten doyurucu destek alamadığı için bitme noktasına gelmiştir. Çifçinin temel araçlarından olan traktör ve bunun işlemesi için yürümesi için gerekli Mazotu çok pahalı olduğundan kimse yanına yaklaşamamaktadır.

Çifçiler eskilmiş traktörleriyle tarımı güç şartlarda yapmaktadırlar.Çifçiye gerekli kredilerin az verilmesi ve ihmal edilmiş olması tarımı bu ilçede nerdeyse bitirme noktasına getirmiştir. İlçeye gelen siyasetçiler sadece sorun dinlemekte ve bir çözüm yolu bulamamaktadırlar. Yani sorun dinlemekte kalmaktadır.

Geçen yıllarda bir çifçi gübreyi 17milyona alıyorken şimdi 30 milyona almaktadır.İlçede sadece tarım değil hayvancılık ta tükenme noktasındadır.Yine önceki yıllarda bir çifçi hayvanı kurban dönemlerinde 3 milyara satarken şuanda bu rakam 1 ila 1,5 milyar arasındaki çok düşük bir miktara satmaktadırlar.

Buda çifçiye verilen ilginin ve desteğin azaldığını göstermektedir. İlçede ne tarım ne de hayvancılık eskisi kadar iyi yapılmamakta hatta her geçen gün tarım ve hayvancılık kan kaybetmektedir. Oysa buranın geçimi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Onun için daha fazla ilgi verilmesi gerekmektedir. Böyle olması beraberinde Türkiye' nin kanayan yarası haline gelen işsizliği de beraberinde getirmektedir.

Aydıntepe İlçesinde işsizlik günden güne artmaktadır. Oysa Bayburt ili diğer illerden çok şanslıdır. Tüm Türkiye' ye yayılmış zengin işadamlarımız olmasına rağmen ne Bayburt iline ne de Aydıntepe İlçesine bir çivi çakamamıştırlar.Yazdan yaza gelmemelerini yatırım ve destek vermelerini istiyoruz.Ama görüyoruz ki Bayburt'lu işadamları sadece yazdan gelmekte ama sadece gelmekte kalmaktadırlar. Yani buranın ve Bayburt' un gelişimi için bir çalışma yapmaktadırlar. İş olarak sadece siyasetçiler gibi sorun dinlemek olan işadamlarından daha fazla destek ve ilgi beklemekteyiz.

Buraya geliyorlar şenliklerde aynı siyasetçiler gibi sorun dinleyip gidiyorlar, ama gerisi gelmiyor yani bir yatırım bir çivi çakılmıyor. İlçede üniversite mezunu olan 55 gencimiz mevcuttur. Ama bu gençler günlerini kahve köşelerinde geçirmektedirler. Bir Aydıntepe halkı olarak ilçeye ve Bayburt iline devletten daha fazla destek ve yatırım beraberinde daha fazla ilgi beklemekteyiz" dedi.

Süleyman Açıkgöz - Kenthaber / Bayburt
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 11:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?