18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Yollar genişletiliyor

Bayburt'un Aydıntepe İlçesi'nde, belediye tarafından başlatılan yol genişletme ve sokak açma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Erarslan, Cumhuriyet Caddesi'ni rahatlatacak ve şehrin genişlemesi amacıyla başlatılan çalışma hakkında bilgi verdi. Erarslan, "Mevcut olan Cumhuriyet Caddesi'ni hem rahatlatmak hem de şehre yeni bir görünüm verilmesi amacıyla eylül ayından itibaren başlattığımız yeni sokak ve cadde açma çalışmalarımız devam etmektedir.

Eski Adliye binası karşısındaki yerin kanal ve menfez yataklarının yapımıyla başladık. Burası sel yatağı olduğundan burasına ağırlık verip cadde ve sokak açımı çalışmalarını buradan başlattık" dedi.

Şu andaki şehre giriş yeri olan Cumhuriyet Caddesi'ndeki Aydıntepe-Bayburt dolmuşlarının karşısındaki yeri genişletmek amacıyla yaptıkları projeyi Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'ne gösterdiklerini ve onayı aldıklarını ifade eden Başkan Erarslan, "Yeni cadde ve sokakların açılması işlemi bittiğinde hemen buraya ağırlık verip, Aydıntepe'ye yeni görünüm ve rahatlık sunacağız.

Tarihi kültürel ve doğal güzelliklere sahip Aydıntepe'yi modern bir kent ve turizm şehri yapmak için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Bu yeni cadde ve sokakların açımı için toplam 10 bin YTL (10 Milyar TL) ödenek ayırıp buraların yapımına kullanılacaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 12:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat altuntaş IP: 85.104.207.xxx Tarih : 1.04.2006 23:56:30
Çok değerli bşkanımız orhan eraslanı aydıntepemiz için yapmış olduğu hizmetlerden dolayı candan kutlar başarılarının devamını dilerim