6
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Bolu'nun turizmcileri dert küpü

Abant, Kartalkaya, Yedigöller, Gölcük gibi Türkiye'nin eşsiz doğa harikalarına sahip olan ve iki metropol kent arasında bulunan Bolu, yıllardan bu yana turizmde beklediği atağı yapamazken, turizmciler ilgisizlikten şikayetçi.

Türkiye'nin önde gelen otellerinden Kartalkaya Grand Kartal Otel'in Genel Müdürü Halit Ergül, Abant Palace Oteli'nin Genel Müdürü Alparslan Kılıç, Büyük Abant Otel'in Genel Müdürü Bora Kaya ve Dorukkaya Otel'in Genel Müdürü Yusuf Avcı, Bolu turizmini değerlendirdi. Yetkililerin ilgisizliğinden şikayet eden turizmciler, kendilerine sahip çıkılmadığından dert yandı.

Grand Kartal Oteli Genel Müdürü Halit Ergül, Bolu'da turizmi lokantada yemek yemekten ibaret zannedenlerin olduğunu söyleyerek, "Yıllardır Bolu'da turizm konuşulur da iş icraata gelince bir şey yapılmaz. Konuşanların bazıları da turizmi lokantada yemek yemekten ibaret zannederler. Konuşması gerekenler konuşmaz, konuşanları da dinleyen olmaz. Hal böyle olunca, olduğumuz yerde sayarız" dedi.

Yayla turizminde ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden Abant Palace Oteli Genel Müdürü Alparslan Kılıç, "Özellikle yayla turizmi konusunda ciddi çalışmaların yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bolu yüzde 56'sı ormanlarla kaplı, 2 büyük metropolün ortasında, kirlenmemiş doğası ve temiz havasıyla cazibe merkezi olmaya başlamıştır.

Bolu'nun ilgi çeken yönlerini, halkın ekonomik ve sosyal yaşamına yansıtabilmek için yapılması gerekenler neler olabilir? Bolu Sanayici ve İşadamları Derneği ile Dünya Gazetesi'nin ortak çalışmaları sonucu organize edilen toplantılar yapılmıştır.

Toplantılar esnasında değişik meslek gruplarından, kamu ve yerel yöneticilerden, sivil toplum örgütlerinden, bilim adamlarından, turizmcilerden ve diğer girişimcilerden önemli görüş ve düşüncüler ortaya atılmıştır. Bu ve benzer toplantıları sıklaştırmak, alınan kararları süratle hayata geçirmek için çalışmalara başlanmalıdır.

Turizm ve otelcilik sektöründe Bolu'nun kalkınmasına katkıda bulunmak için, sorunların çözümü konusunda fikirler üretmek ve yeni projeler ortaya koymak gerekmektedir. Turizm, ülkemiz için vazgeçilmez bir sektördür" diye konuştu.

Bolu'nun turizm konseyine ihtiyacı olduğunu ifade eden Büyük Abant Oteli Genel Müdürü Bora Kaya ise, "Acilen bir turizm konseyinin kurulması gerekiyor. Karamsarlıkla, umutsuzlukla hiçbir yere varamayız. Bolulu olarak sorunları çözecek yaratıcı ve cesur stratejiler üretme gayretinde olmalıyız.

Dünyada turizmde gelişmiş olan ülkelere baktığımızda ortak amaçlar için biraraya gelme başarısını gösteren, tek çatı altında toplanan bu birlikler başarıya ulaşmışlardır. Bu örnek önümüzde apaçık dururken yeni arayışlara, yeni metotlara yönelmek zaman kaybından öteye gidemez. Önemli olan ortak amaçlar için biraraya gelme başarısını gösterip, bu amaçlar için çalışmak olmalıdır" dedi.

Dorukkaya Oteli Genel Müdürü Yusuf Avcı da, Bolu'da mevcut turizmciye sahip çıkılmadığını dile getirerek, gelecek turizm yatırımcısına zaten sahip çıkılmayacağını savundu. Avcı, "Bolu her şeyden önce kendi turizmcisine sahip çıkmıyor. Dolayısıyla Bolu'ya gelen yatırımcılara nasıl yardımcı olacaklar?

Bugüne kadar hangi turizm yatırımcısına projeyle gidilmiş. Bu bölgeyi sana parselliyorum, senin arkandayım, sen de şu kadar istihdam sağlayacaksın diye kime söylenmiş? Köroğlu Dağı projesi nerede, nereye uçtu?" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 14:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?