21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

100 yıllık konut hayali

Genel Sit bölgesi Mudurnu'da Konut Sorununu TOKİ çözecek. 2 yıla yakın bir çalışmanın yapıldığını belirten Mudunru Belediye Başkanı Metin Soygür toplu konut işinde sona yaklaştık dedi.

100 Yıllık bir hayalin peşinde kararlı bir şekilde koştuklarını belirten Soygür Daha önce ilçemizde bazı kooperatifler aracılığıyle bir kaç kez Toplu Konut yapılması pilanlanmış fakat başarısız olunmuş dedi.

Şu anki çalışmanın arkasında devletin olmasından dolayı insanların konuya sıcak baktığını belirterek Musalla Mahallesinde toplam 12 bloktan oluşacak olan Konuıtların toplamında 128 dairenin olacağını belirterek son kontrolün ve pilan üzerindeki araştırmanın geçen hafta içersinde TOKİ'den gelen yetkililer tarafından yapıldığını belirterek önümüzdeki haftada listeye çıkacağız dedi.

Mudurnu'da yapılacak olan konutlar sayesinde ilçede yaşanan konut sorununun çözüleceğini belirten Soygür Toplu Konut İdaresi ile ortaklaşa yapılacak çalışmada önümüzdeki hafta içersinde askıya çıkacak olan konutlar için belirtilen banka şubesine yatırılacak olan kapora ile dekont karşılığında belediyemizde sıraya girilecek dedi. Sonrasında ise 128 konut için talep dolduğu an Toplu Konut İdaresi tarafından ihale edilerek Mudurnu'da yapılacak olan konutların 15 ile 17 ay içersinde sahiplerine anahtarının teslim edileceğini açıkladı.

Ödeme şekillerinin tam olarak oturmadığını açıklayan Soygür tahmini 50 bin YTL civarında bir maaliyet çıkacak görünüyor, bununda % desini ne kadar fazla yatıran katılımcımız olursa o kadar taksitler düşecek ayrıca 10 ila 15 yıla kadar ödeme seçeneğininde olabileceğini belirtti.

Mudurnu'da yapılacak olan bu konutlar sayesinde ilçemize gelen devlet memurlarıda Bolu'dan gelip gitmekten kurtulacak diye konuşurken yapılacak olan konutlara ilginin bir hayli yüksek olmasından dolayı belki satışlar tamamlanınca yeni konutlar düşünebiliriz dedi.

Aydın Özpelit - Kenthaber/Mudurnu
Yayın Tarihi : 27 Mart 2006 Pazartesi 01:01:10
Güncelleme :27 Mart 2006 Pazartesi 21:38:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?