22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Ahilik ve Ekoturizm Festivali

Bolu'nun Canlı Tarihini yaşatan Mudurnu ilçesinde Yüzyıllardır gelenek haline gelmiş esnaf kaynaşması Ahilik töreni 4 yıldır Festival şeklinde kutlanıyor.

Bu yıl 4. kez düzenlenecek olan festivale Devlet Bakanı Beşir Atalay konuk olacak. Festivale ev sahipliğini Mudurnu Kaymakamlığı ve Mudurnu Belediyesi yapıyor. Festival saat 10.00 da Mudurnu Kaymakamlık binası önünden festival yürüyüşü ile başlayıp açılış ve Atatürk nıtına çelenk koyma merasimi ile devam edecek.

Mehter Takımı'nın gösterisinin ardından Cuma selası ile birlikte Orta Çarşı'da yüzyıllardır esnafların Cuma günleri selanın ardından yaptıkları bereket duası yapılacak. Saat 15' te Mudurnu iğne oyası sergisi açılıp ödül töreni yapılacak. Daha sonra Mudurnu Belediye Düğün Salonu'nda Şet Kuşatma gösterisi yapılacak. Akşam ise Mudurnu Atatürk Meydanı'nda Kültür Bakanlığı sanatçılarının halk konseri ile devam edecek. Festivalin 2. günü ise yöresel yemek yarışması yapılacak. Festival boyunca sunuculuğu Polis Radyosu'nun profesyonel spikeri Zeynep Köşker yapacak.

Aydın Özpelit - Kenthaber / Mudurnu
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 22:28:29
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 12:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?