22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Armutçular'a restorasyon

Bolu'nun Mudurnu İlçesi'nde bulunan ve şehirdeki 1. derece korumadaki tek konak olan Armutçular Konağına devlet eli uzandı. 

Kültür Bakanlığı tarafından 2005 yılında röleve ve restorasyon planı çizilen Armutçular Konağı'nda inşaat çalışmaları başladı.
Armutçular Konağı'nın restoresi için keşif bedeli olarak 417 bin YTL'nin gerektiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından 60 bin YTL'lik hibe kredi verildiği belirtildi. Alınan kredi ile Armutçular Konağı'nın çatı kısmı bakımdan geçirilerek aslına uygun bir şekilde restore ediliyor. 

Armutçular Konağı sahibi Ömer Büyükarmutçu, konak için verilen 60 bin YTL'nin ancak çatıya yeteceğini belirterek, "2007 yılında da ödenek ayrılması için girişimde bulunduk. Konak tamamen restore edildikten sonra burayı gezi evi olarak değerlendireceğiz ve bu sayede Mudurnu turizmine büyük katkıda bulunacağız" dedi. 

Osmanlı'dan günümüze kadar bozulmadan intikal adan Armutçular Konağını görmek için her yıl yüzlerce turist Mudurnu'ya geliyor.
iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 22:14:59
Güncelleme :16 Ekim 2006 Pazartesi 15:49:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?