22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Mudurnu'da orta oyunu

Mudurnu Belediyesi Tarafından Belediye Düğün salonunda organize edilen Tersine İzdivaç isimli orta oyunu Mudurnu'lular tarafından çok beğenildi.

Orta oyununun konusu, mahallenin hırçın delikanlısı Tuzsuz Deli Bekir'in mahalleliyi içip içip rahatsız etmesinin kendisine bir ders verilerek nasıl önlenmesi gerektiğini anlatıyor. Yönetmenliğini Akif Çodur'un yaptığı orta oyununa ilgi Mudurnulular tarafından bir hayli yoğun oldu.

Bolu Bölge Tiyatrosu'nun hazırladığı Ters İzdivaç isimli orta oyununu Mudurnu'da misafir bulunan İngiliz Konsolosluk Okulu Müdürü Davıd J. Draper ve arkadaşlarını kahkahaya boğdu.

Oyun sonrasında oyuncuları tebrik eden Mudurnu Belediye Başkanı Metin Soygür ve İngiliz misafirler hatıra fotoğrafı çektirdiler.

İngiliz Davıd Draper, Roy Draper, ,Janet Draper, Margaret Cooksey, Steve Cooksey ve Melek Burton Mudurnu'da yaşadıkları bu olayın kendileri için bir değişiklik olduğunu belirterek, şunları dile getirdiler: "Bizim Mudurnu'ya bu ikinci gelişimiz. Gezmek için arkadaşlarımızla geldiğimiz Mudurnu'da böyle bir etkinliğin olduğunu öğrendik. Biz de izlemeye karar verdik."

Dil, probleminden dolayı anlatılanları anlamadıklarını belirten İngiliz misafirler, yapılan hareketlerden ve oyuncuların dinamikliğinden çok hoşlandıklarını ve hoş bir vakit geçirdiklerini kaydettiler.

Oyun bitiminde tiyatro grubu Mudurnu Belediye Başkanı Metin Soygür'ü makamında ziyaret ederek oyun ile ilgili bilgi aktardı.

Aydın Özpelit - Kenthaber / Mudurnu
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 21:54:25
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 12:14:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?