7
Mayıs
2024
Salı
KADIN

"Kadın Çiftçiler Yarışıyor"

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen "Kadın Çiftçilerimiz Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasının Çorum Finali yapıldı. Bilgi yarışmasına, Çorum Merkez ve ilçedeki 7 köyden toplam 14 kadın çiftçi katıldı.

Turgut Özal İş Merkezi'ndeki Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmaya, Tarım İl Müdür Vekili Osman Yaman, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Fahri Güccan, Karadeniz Birlik Müdürü Cahit Karakaş, Tarım İl Müdürlüğü personeli ve çok sayıda kadın çiftçi katıldı. Yarışmada, Alacahöyük Beldesi'ni Tünay Culha-Zehra Şimşek, Sungurlu Akpınar Köyü'nü İlknur Deligözoğlu-Selver Aralıoğlu, Sungurlu Demirşeyh Beldesi'ni Sultan Kardaş-Satı Karimiş, Merkez Altınbaş Köyü'nü Aysel Culukoğlu-Gülnaz Abacı, Merkez Kuşsaray Köyü'nü Satı Sevin-Gülhan Dikengül, Merkez Üyük Köyü'nü Fatma Özsüngül-Gamze Özsüngül, Merkez Akçakaya Köyü'nü ise Çeşminaz Borucu-Nuriye Borucu temsil etti. 2 aşamalı yapılan yarışmanın jüri üyeleri ise Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Şube Müdürü Yusuf Şahinbaş, Kontrol Şube Müdürü Fatma Çakır ve veteriner Günsel Erlik'ten oluştu.

Bilgi yarışmasında, yarışmacılara ev ekonomisi, gıda muhafaza, arıcılık, sulama, meyvecilik, sebzecilik, süt sığırcılığı, kültür mantarı yetiştiriciliği, organik tarım, hayvancılık, ipek böcekçiliği, tarla bitkileri konularında sorular soruldu. Yarışma öncesinde bir konuşma yapan Tarım İl Müdür Vekili Osman Yaman, "Kadın Çiftçilerimiz Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasının il, bölge ve final olmak üzere 3 kademede yapılacağını hatırlatarak, Çorum'da yapılacak yarışmada birinci olan kadın çiftçilerin Tokat'taki bölge finalinde Çorum'u temsil edeceğini kaydetti. Yarışmanın Türkiye finali ise Edirne'de yapılacak.

"Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasının Çorum finalini Merkez Altınbaş Köyü'nü temsil eden Aysel Culukoğlu ve Gülnaz Abacı kazandı.

7 grupta 14 bayanın katıldığı yarışmada ilk olarak ön eleme gerçekleştirildi. Ön elemede finale kalan 4 köy arasında ise kıyasıya bir mücadele gerçekleşti. Finalde 10 sorunun 9'unu doğru cevaplayan Merkez Altınbaş Köyü 1. olurken, 8'ini doğru cevap veren Alacahöyük Beldesi 2., 10 sorudan 5'ini doğru cevaplayan Sungurlu Akpınar Köyü ise 3. oldu.

Yarışmada 1.'liği elde eden ve 12 Nisan 2006 tarihinde yapılacak Tokat Bölge Finali'nde Çorum'u temsil etmeyi hak kazanan Merkez Altınbaş Köyü'nden Aysel Culukoğlu ve Gülnaz Abacı'ya 6 çeyrek altın ödülünü Tarım İl Müdür Vekili Osman Yaman verirken, 2. olan Alacahöyük Beldesi'nden Tünay Culha ve Zehra Şimşek'e ödülünü Karadeniz Birlik Müdürü Cahit Karakaş takdim etti. 3. olan Sungurlu Akpınar Köyü'nden İlknur Deligözoğlu ve Selver Aralıoğlu'na ise ödüllerini Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Şube Müdürü Yusuf Şahinbaş verdi. Finalde 4. olan Akçakaya Köyü'nden Çeşminaz Borucu-Nuriye Borucu'nun ödülünü ile yarışmanın sunuculuğunu yapan Tarım İl Müdürlüğü Ev Ekonomisi Uzmanı Şule Gündoğdu verdi.

Yarışmaya katılan tüm çiftçi bayanlara çeşitli hediyeler ve katılım sertifikası verilirken, yarışma sonrasında da Tarım İl Müdürlüğü'nde öğle yemeği ikram edildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2006 Perşembe 20:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dursun çavdar IP: 85.107.89.xxx Tarih : 24.03.2006 09:26:21
aysel ablamızı tebrik ediyor inşallah birinciliği getirir. ablamıza saygı ve selamlarımı sunarım.