3
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Hem taksici hem rehber

Hititlerin Başkenti Hattuşa'da yabancı turistleri gezdiren taksi şoförleri, rehberlik hizmeti de veriyor. Çorum'un Boğazkale İlçesi'nde Japon turistleri gezdiren 27 yaşındaki taksici Murat Bektaş, baba mesleği olan taksicilikte turistlere rehberlik hizmeti de verdiklerini söyledi.

7 yaşından beri bölgeye gelen turistleri gezdirdiğini anlatan Bektaş, Hititler'le ilgili bilgi sahibi olduğunu belirtti. Turistik gezi yapmak isteyen yabancı turistlere özel rehber olarak kitaplar eşliğinde yardımcı olduğunu vurgulayan Murat Bektaş, "Yabancı dil eğitimi almadım ancak dilinin döndüğünce ilçemizde bulunan tarihi eserler hakkında bilgi vermeye çalışıyorum" dedi. İngilizce dışında diğer dilleri bilmediğini belirten Bektaş, "Burada doğup, burada büyüdüm. Boğazkale'yi burada bulunan tarihi eserleri çok iyi biliyorum. Bölgemize gelen yabancı turistleri hem gezdiriyor, hem de Hititleri anlatıyorum" diye konuştu.

Japonya'nın Tokyo Kenti'nden Türkiye'ye gelen Hitomi Avai ise Türkiye'yi çok sevdiğini anlattı. İkinci kez geldiği Hattuşa'ya hayran kaldığını vurgulayan Japon Avai, taksici rehberden de bir hayli memnun olduğunu dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 12:17:08
Güncelleme :2 Ekim 2005 Pazar 23:23:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer baykal IP: 85.100.56.xxx Tarih : 15.09.2005 03:25:29
ÖNCELİKLE SİZLERI AYDIN DÜŞÜNCELERİMSE SELAMLARIM BEN BİR ÇORUMLU OLARAK VE BİRDE BOĞAZKALELİ OLARAK SİTENİZ ÇOK GÜZEL OLDUNU BELİRTMEK İSTERİM BEN DE MURAT ABİM GİBİ YILLAR ÖNCE AYNI İŞİ YAPIYODUM TAKSİYLE DEYİLDE KENDİ İSTEKLERİ ÜZERİNEN ONLARLA BİRLİKTE ÇORUMUN SESİNİ VE ÇORUMLULARA AYRI BİR YAŞAM ŞEKLİ SÜREN BİR İLÇEMİZ HAKKINDA DÜŞÜNCELERİM ÇOK AMA BUNLARI İFADE ETMEKTENSE YERİNE GETİRMEYİ ÇOK İSTERDİM İNANIN NEDEN ÇORUM BİR BAŞKA TURİZİM ŞEHRİ GİBİ DAHA GÜZEL ŞEYLER SUNMASIN Kİ TURİZİME VE ÇORUM HALKINA BENİM İÇİN ÇORUM VE BOĞAZKALE TÜRKİYENİN EN İLGİNÇ VE ESKİ BİR KÜLTÜRE SAHİP BİR ŞEHİR BİZ BU KÜLTÜRÜ YAŞATMAK İÇİN BAZI AKTİVİTELER YAPMAK ZURUNDAYIZNEDEN BOĞAZKALEDE BİR YABANCI DİL KURSU YOK SÖYLEYEBİLİRMİSİNİZ OLSA DAHA GÜZEL BİR HİZMET OLMAZMIYDI BOĞAZKALEDE İANANIYORUMKİ TÜRKİYENİN KÜLTÜR TURİZİMİ ACISINDAN BİR NUMARALI BİR İLCESİ ÇORUMU VE ÇORUM KENTİNİ EĞER YAŞATMAK İSTİYOSANIZ EĞER LÜTFEN GEREYİNİ YERİNE GETİRMELİSİNİZ BOĞAZKALEDE OLABİLİR BİR KAPADOK YA GİBİ GELEN TURİSTLER NEDEN 2 VE YA BİR SAT DURDUKTAN SONRA GİDİYOR GELEN TURİSTLERİN BOĞAZKALEYİ VE KÜLTÜRÜNÜ EKONOMİ YÖNÜNDENDE BİRAZ KATKI SAĞLAMASI ÇOK İYİ OLMAZMI ANLATMAK İSTEDİM ÇOK ŞEY VAR AMA SUSMAK BAZEN İYİ OLUR DEMİ YİNEDE İYİKİ VAR ÇORUM BEN ÇORUM DA YAPTIM REHBERLİK VE TURİZİM ADINA BİR HİZMETİ ŞU AN İSTANBULDA TÜRK TURİZMİNİN GÖZ BEBEYİ OLAN SULTANAHMTTE SÜRDÜRÜYORUM NE MUTLU BANA KALİTELİ BİR TURİZİM HİZMETİ VERDİM İÇİN ŞİMDİYSE YAPMAM GEREKEN ŞEY BOĞAZKALE VE ÇORUM TURİZİMİNE DESTEK OLMAK BENDE İSTERDİMKİ BOĞAZKALEDE KALİTELİ BİR TURİZİM YAPMAK AM NEDENSE OLMUYO BURDA SİZDEN İSTEDİM LÜTFEN ÇORUMU VE BOĞAZKALEYİ DÜNYA TURİZİMİNE SUNMANIZ VE FALİYETLER YAPMANIZ ÖMER BAYKAL SULTANAHMETTEN SLM LAR