28
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM
Belediye Sayfaları

Meslek Liseliler Almanya yolcusu

Bu projede 2 öğretmen ve 10 öğrenci Almanya’nın Frankfurt kentinde bulunan meslek odasında 20 gün süre ile eğitim ve staj uygulamaları yapacaklar.

Projeyi yürütecek öğretmen ve öğrenciler İskilip Kaymakamı Birol Kurubal’ı makamında ziyaret ederek vermiş oldukları maddi ve manevi destek için teşekkür ziyaretinde bulundular. Ziyaret sırasında Kaymakam Birol Kurubal öğrencilere çok okumaları, çok çalışmaları ve meslek edinmenin ne kadar önemli olduğu hakkında tavsiyelerde bulundu.

Ayrıca yurt dışında bulunduğu süre içerisinde edindiği bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşarak bizlerin bilgi ve beceri olarak Avrupa dan geri olmadığımızı gerekli iş disiplinini kazandığımız takdirde Avrupayı yakalayıp daha ileri gidebileceğimizi belirtti.

Proje İskilip Endüstri Meslek Lisesi Yapı bölümüne ait “Duvar örgü yapım teknikleri” konusunda hazırlandı. Duvar örgü yapım teknikleri konusunda Avrupa’da yapılan uygulamaları yerinde görerek bu konuda eğitim alacak olan ekip kazandıkları bilgi ve becerileri okulla ve çevre ile paylaşacaklar.

Önümüzdeki yıllar içerisinde bu projeleri uygulamaya devam edeceklerini belirten yetkililer okuldan çok sayıda öğretmen ve öğrencimize yurt dışında staj ve eğitim uygulamaları yaptırmayı hedeflediklerini ifade ettiler.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 17:39:41
Güncelleme :14 Nisan 2006 Cuma 17:13:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?