27
Mayıs
2024
Pazertesi
SUNGURLU - ÇORUM

600 bedem fidanı dikildi

Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Yukarı Beşpınar köyünde deneme amaçlı badem bahçesi kuruldu.

İlçede buğday ve arpa tarımına alternatif ürün olarak badem yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi amacıyla oluşturulan 55 dönümlük bahçeye Balıkesir'in Bandırma ilçesinden getirilen toplam bin 600 adet aşılı ve sertifikalı Nonparel ve Teksas cinsi badem fidanlarından dikildi.

Sungurlulu üretici Mustafa Kayar, Sungurlu Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ve Meslek Yüksek Okulu eski Müdürü Doç. Dr. Muharrem Tuna'nın teşvikleriyle bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Mustafa Kayar, badem bahçesine ayrıca deneme amaçlı Şebin ve Bilecik cinsi ceviz, erik, dut, elma, armut, kayısı, ayva, kiraz, vişne, böğürtlen, Sungurlu beyazı, narince, Tokat, İzmir sultani, Hamburg misketi, öküz gözü, Trakya ilk veren, hatun parmağı, alfonso mavalle, Kalecik karası, Ata sarısı ve Ahmet bey meyve ve üzüm çeşitleri dikildiğini açıkladı.

Ayrıca Sungurlu Orman Müdürlüğü ile işbirliği yaparak bahçeye erozyonla mücadele kapsamında 300 adet akasya, 200 adet de mahlep fidanı dikildiğini belirten Kayar, bu fidanların arazi uyumuna göre Aşağı Beşpınar ve Tatlısu köylerinde de modern kapalı bağ ve bahçeleri kurulacağını belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 16:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?