19
Mayıs
2024
Pazar
SUNGURLU - ÇORUM

Ana arterler tek renge boyanıyor

Çorum'un Sungurlu Belediyesi tarafından ilçedeki ana arterlerin tek bir renge boyanması için çalışma başlatıldı.


Sungurlu Belediye Başkan Yardımcısı Zeynel Yetgin, Çorum, Çankırı ve Alparslan Türkeş caddelerinde cephesi ön tarafa bakan ev ve işyerlerinin tek bir renge boyanması için çalışmaların bugün itibariyle başladığını söyledi. Yasal mevzuat ile ilgili yönetmelikte belediyenin böyle bir konuda yetkisinin olduğunu açıklayan Yetgin, esnaf ve vatandaşlarla görüşmeleri sonucunda belli bir ücret dahilinde bu uygulamayı başlattıklarını ve iskele ücreti almayacaklarını belirtti.

Binaların boyama işlemlerinde göze hoş
gelen ve birbirleriyle uyumlu renkler kullanmaya çok dikkat ettiklerinin altını çizen Yetgin, en kısa sürede Ankara-Samsun güzergahında bulunan ev ve işyerlerinde de aynı uygulamayı yapacaklarını açıkladı. Sungurlu'yu Türkiye'nin en güzel ilçesi yapmak için çalışmalara başladıklarını söyleyen Yetgin, ilçeyi yaşanabilir, modern bir ilçe haline getireceklerini sözlerine ekledi.
 

İha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 19:53:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatoş IP: 78.164.144.xxx Tarih : 15.08.2009 10:19:06

Samsun Ankara karayolundaki ev ve iş yerlerinede aynı uygulamayı yapacaklarına önce Sungurlunun bakıma ihtiyacı olan mahallelerini  ele alsınlar.Mahallelere kaldırımlar yapın çok otlu çöplü onları temizleyin.Bu bir nevi dış makyaja benziyor.Önce mahalleleri temizleyin temizlik çok önemli.Daha sonra özellikle kışın çoğalan Belediye Toplu Konutları tarafında başı boş gezen köpeklere çare bulun.Ayrıca Belediye Toplu Konutlarından  Samsun asfaltınına bağlayan,Karacif zamanında sırf yaptırmış olmak için yaptırılan üfürsen uçacak  olan köprüyü düzeltin. Birde gidin Cumartesi pazarı yanında bulunan köprüye bakın aynı zamanlarda yapıldı.Köprü gibi köprü.Siz gidin  dış cepheyle temizlik ve güzellik yapın bunlar az daha dursunn.