17
Mayıs
2024
Cuma
SUNGURLU - ÇORUM

Cezaevi savcısından yalanlama geldi

Sungurlu İlçesi’ndeki Kapalı Cezaevi’nde 27 Kasım 2004 Cumartesi günü sabah saatlerinde mahkumlar arasında çıkan kavgada yaralanan ve İlçe Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde tedavi gören mahkumlardan Abdurrahim Tuncer’e, vücudundaki kesikler nedeniyle ’5 gün iş gücü kaybı var, 10 günde iyileşebilir’ şeklinde rapor verildi.

Sungurlu Kapalı Cezaevi Savcısı Mehmet Kalkan, Sungurlu Cezaevi ile ilgili olarak basında çıkan haberlerin asılsız olduğunu iddia ederek, "Sungurlu Cezaevi’nde herhangi bir kavga ve yaralanma sözkonusu değildir. Cezaevinde bulunun 62 mahkumun tamamının sağlık durumu iyi olup, jandarmanın da bir müdahalesi olmamıştır" dedi.

Edinilen bilgiye göre ise, mahkumlardan Mahmut Tuncer (50) ve oğlu Abdurrahim Tuncer (20) 27 Kasım 2004 Cumartesi günü saat 08.30 sıralarında aynı cezaevinde kalmakta olan diğer mahkumlar Tarık Güngör (20) ve Ferhat Gökmen (40) ile aralarında çıkan kavga esnasında yaralanarak cezaevi görevlileri tarafından İlçe Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürüldü. Sözkonusu kavgada sıcak su ile haşlandığını öne süren baba Mahmut Tuncer ile kesici bir aletle vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Abdurrahim Tuncer’in, Sungurlu Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görevli doktor tarafından yapılan muayenesinin ardından düzenlenen 46549 ve 46550 protokol nolu adli raporlarda, Mahmut Tuncer ve Abdurrahim Tuncer’in hayati tehlikelerinin bulunmadığı; ancak Mahmut Tuncer adlı mahkumun yüzünde ve sol gözünde kızarıklıklar olduğu, Abdurrahim Tuncer adlı mahkumun ise vücudundaki çok sayıdaki kesikler nedeniyle 5 gün iş kaybının olacağı ve 10 günde de iyileşebileceği belirtildi. Mahkumlar hastanede yapılan tedavinin ardından tekrar cezaevine götürüldüler.

sungurlu
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 14:13:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?