26
Mayıs
2024
Pazar
SUNGURLU - ÇORUM

Haydi kan bağışına

KIZILAY SUNGURLU'DA KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Türkiye Kızılay Derneği Orta Anadolu Bölgesi Kan Merkezi tarafından Çorum'un Sungurlu ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenleneceği bildirildi.

19-22 Ekim 2009 tarihler arasında Sungurlu Belediyesi yemekhanesinde düzenlenecek kampanya hakkında bilgi veren Sungurlu Kızılay Şube Başkanı İhsan Özsaray, "Sağlık problemleri bulunmayan ve 18 yaşını doldurmuş tüm halkımızı kampanyamıza davet ediyoruz. Vatandaşlarımızın 3 ayda bir kan vermelerinde bir sakınca bulunmamaktadır. Kan bağışından önce yapılan doktor muayenesinde kanı düşük (Anemi) olduğu saptananlardan hiçbir şekilde kan alınmamaktadır" dedi.

Kan bağışı sonrasında AIDS, C Sarılığı, B Sarılığı, Frengi testi ve kan grubu testleri de ücretsiz yapılmakta olup bağışlanan kanlar gerekli olan tetkikler yapıldıktan sonra talasemi, hemofili, anemi ve lösemi hastalarında kullanılmaktadır diyen Özsaray, "Kan hizmetlerinde biz gereken hassasiyeti göstermekteyiz, vatandaşlarımızdan gereken ilgiyi göstermelerini bekliyoruz. Unutmasınlar ki bir ünite kan bir hayat kurtarabilir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 13:08:03
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 13:17:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?