25
Mayıs
2024
Cumartesi
SUNGURLU - ÇORUM

İstişare toplantısı yapıldı

Çorum'un Sungurlu ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından istişare toplantısı düzenlendi.


Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya başkanlığında mahalle muhtarlarının katılımı ile yapılan toplantıda belediyenin emlak vergilerine yaptığı zam ve ilçedeki gecekondu sorunu masaya yatırıldı.
Toplantıda ilk olarak emlak vergisine yapılan zamlar hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya emlak vergilerine 4 kat zam yapılmadığını söyledi.
İnsanları mağdur etmemeye çalıştıklarını dile getiren Başkan Uzunkaya, "Yeni vergi uygulaması 2010 yılından itibaren geçerli olacaktır. Kamuoyuna yansıtıldığı gibi 20 TL olan emlak vergisi gelecek yıl 80 TL değil 27 TL olacaktır ve bu uygulama 4 yıl devam edecektir" dedi.
İlçenin imar planını düzenlemek ve kentsel dönüşümü projesini gerçekleştirmek için Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde görevli Mimar Dr. Zeynel Yetgin'i imardan sorumlu Belediye Başkan yardımcısı görevine getirdiklerini açıklayan Uzunkaya, Sungurlu halkıyla el ele vererek ilçeyi yaşanabilir bir hale getireceklerini ve ilçeden diğer illere göçü önleyerek nüfusu 50 bine çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.


Belediye Başkan yardımcısı Dr. Zeynel Yetgin ise Sungurlu'ya hizmet etmekten mutlu olduğunu belirterek, "İlçeye geldiğim günden itibaren ilçenin tamamını gezerek gerekli tespitleri yaptım. En önemli sorunumuz gecekondu. Gerekli düzenlemeler yaparak bu işin üstesinden geleceğiz. Aynı zamanda da estetiğe ve dış görünüme de önem vererek Sungurlu'yu örnek bir yerleşim merkezi haline getireceğiz. Tabii bunları yaparken sizlerin yardımlarına ihtiyacımız olacaktır" diye konuştu.


Toplantıya katılan mahalle muhtarları ise Sungurlu'ya yapılacak her hizmetin yanında olduklarını belirterek, yaşanan sorunların çözümü noktasında görüş alışverişinde bulunan belediye yönetimine teşekkür ettiler.
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 17:15:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?