19
Mayıs
2024
Pazar
SUNGURLU - ÇORUM

Kayıp çocuk Sungurlu'da bulundu

45 GÜNDÜR KAYIP OLAN ÇOCUK SUNGURLU'DA BULUNDU

İstanbul'da 45 gün önce kayıplara karışan 8 yaşındaki çocuk, Çorum'un Sungurlu ilçesinde bulundu.

Sungurlu Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı başarılı bir operasyonla bulunan Kutay Sütçü (8), annesine teslim edildi. 45 gündür çocuğunun hasretiyle yanıp tutuşan çaresiz annenin çocuk hasretini Sungurlu polisi dindirdi.

Edinilen bilgilere göre, 11 Kasım 2009 tarihinde okul çıkışından sonra eve dönmeyen Kutay Sütçü, sırra kadem bastı. Çocuğunun eve dönmemesi ve kendisinden uzun süre haber alınamamasının ardından anne Selma Ünlü (39), oğlunu aramaya başladı. Aramalar sonuçsuz kalınca bir televizyon programına katılan anne Ünlü, burada oğlunu görenlerden kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Dedektif gibi oğlu Küçük Kutay'ın izini süren anne Ünlü, bir yanda da sosyal paylaşım sitesi olan Facebook'ta bir grup kurdu. Ünlü, "Eziyete son verin. Anneden çocuk ayrılmaz" diye kurduğu grupta bir mesaj yayımladı. Facebook'ta kurulan gruba katılanların sayısı her gün artarken Ünlü'ye çocuğu Kutay ile ilgili Aydın, Çanakkale ve Antalya'dan ihbarlar geldi.

Minik Kutay'la ilgili ümitlerin tükenmeye başladığı anda küçük çocuğu televizyon programında gören S.C. isimli kadının Sungurlu polisine yaptığı ihbar, her şeyi değiştirdi.

25 Aralık 2009 tarihinde 155 Polis İmdat'ı arayan S.C.'nin bir evde zorla çocuk tutulduğu yönündeki ihbarı üzerine harekete geçen Sungurlu polisi, Sunguroğlu mahallesi Set sokakta bulunan eve operasyon düzenledi. Belirtilen adreste evin ziline basan polisler bir süre beklediler. İçerden sesler gelmesine rağmen kapıyı kimsenin açmaması üzerine şüphelenen polis ekipleri evi ablukaya aldı. Evin etrafında polis ekipleri güvenlik çemberi aldığı sırada camdan atlayıp kaçmaya çalışan A.S.'yi (45) gören polisler koşarak şahsı kısa sürede yakaladılar.

Yaşanan gelişmelerin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan evde arama izni alan polis ekipleri eve girerek gardıropta saklanan Kutay'ı buldu. Sungurlu İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri vakit geçmeden oğlunun bulunduğu haberini anne Selma Ünlü'ye ulaştırdı. Müjdeli haberi alan anne Ünlü birkaç arkadaşıyla birlikte akşam saatlerinde Sungurlu'ya geldi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde minik oğluyla hasret gideren anne Selma Ünlü, Çorum Emniyet Müdürü Necmettin Emre'ye, Sungurlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Maden'e, polis memuru Ramazan'a ve duyarlı Çorum halkına teşekkür etti.

Selma Ünlü, oğluna tekrar kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirterek, "İlahi adalet yerini bulduğu için çok minnettarım. Dualarla oğluma tekrar kavuştum. Oğlum benim yanımda olduğu için şu anda normale döndü. Kutay bugün okuluna tekrar başladı. Sınıf arkadaşları ve öğretmen arkadaşlarım Kutay'ın okula tekrar dönmesi üzerine büyük bir coşku yaşadı. Onun için pasta kestiler" dedi.

Anne Ünlü, Kutay'ın ve kendisinin bu üzücü olayı unutmak için psikolojik yardım alacaklarını sözlerine ekledi.

45 gün önce ortadan kaybolan minik Kutay'ın bulunması, annesinin yanı sıra eğitim gördüğü okuldaki arkadaşları ve öğretmenleri tarafından da büyük sevinçle karşılandı. Kutay'ın dün okula dönmesi ile birlikte sevince boğulan öğretmeni ve sınıf arkadaşları küçük çocuğun dönüşünü yaş pasta keserek kutladılar.

45 GÜNDÜR KAYIP OLAN ÇOCUK SUNGURLU'DA BULUNDU
45 GÜNDÜR KAYIP OLAN ÇOCUK SUNGURLU'DA BULUNDU
45 GÜNDÜR KAYIP OLAN ÇOCUK SUNGURLU'DA BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 10:09:03
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 10:27:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?