19
Mayıs
2024
Pazar
SUNGURLU - ÇORUM

Keçiye DNA testi!

KEÇİYE DNA TESTİ

Çorum'un Sungurlu ilçesinde ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. Bir evden çalınan keçinin bulunması için kılı kırk yaran polis, keçi kılına DNA testi yaptırdı. DNA sonuçlarının gelmesinin ardından harekete geçen polis, zanlıyı kısa sürede yakaladı. Tutuklanan zanlı, cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgilere göre olay, Sungurlu'nun Yeni Hayat Mahallesi'nde meydana geldi. 22 Kasım'da yapılacak düğün töreni için hazırlık yapan Seçkin Kalınsız'a (27) geleneklere göre evleneceği kızın ailesi tarafından keçi hediye edildi. Düğün günü, tandırda bağlı olan keçinin yerinde olmadığını fark eden Seçkin Kalınsız, keçinin kaçtığını düşünerek polise başvurmadı. Olayın ardından Kurban Bayramı sebebiyle hayvan pazarında denetim yapan polisler, M.B.'nin (15) ve Y.A. (14) isimli çocuklarının bir keçiyi

satmaya çalıştığını fark ettiler. Çocukların hareketlerinden şüphelenen polisler, çocuklara "keçinin kimin olduğunu" sordular. Bunun üzerine çocuklar, bir kişinin kendilerine keçiyi 200 liraya satmalarını, keçiyi sattıkları taktirde 10 TL vereceğini söylediğini ancak adamı tanımadıklarını söylediler. Bunun üzerine polisler, bulundukları yerden uzaklaşarak çocukları takip etmeye başladı. Bir kişinin çocukların yanına gelerek "140 TL vereyim keçiyi bana verin" demesi üzerine çocuklar keçinin kendilerinin

olmadığını, telefon edip sahibine sormaları gerektiğini söylediler. Çocukların telefonla görüşmeye başlaması üzerine polisler M.B. ve Y.A.'yı, yanlarındaki keçiyle beraber polis merkezine götürdüler. Çocukların ifadelerinde keçiyi M.A.T'nin (22) kendilerine verdiğini itiraf etmeleri üzerine bu kişi gözaltına alındı.

Çok sayıda olaydan sabıkası bulunan M.A.T'nin, keçiyi kendisinin çalmadığını söylemesi üzerine savcılık talimatıyla zanlının evinde ve otomobilinde arama yapıldı. Zanlının evinde ve otomobilinde yapılan aramada arabasında keçi tüyleri bulundu. Bunun üzerine Sungurlu polisi bulunan keçi tüylerini DNA testi yapılmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderdi.

Ankara'dan gelen raporda keçi tüylerinin birbiriyle uyuştuğu, her 2 tüyün aynı keçiye ait olduğu tespit edildi. Keçinin sahibi, polisin yaptığı anonslar sonunda ortaya çıktı. Sungurlu Belediyesi'ne giden Kalınsaz'a keçisi zabıtalar tarafından teslim edildi.

Keçi sahibinin ayrıca keçiyi kesmemesi, keçinin de ilk duruşmada mahkemeye çıkarılabileceği yönünde uyarıldığı öğrenildi.

Bu arada, davanın savcılıkça hazırlanan iddianamenin tamamlanmasının ardından Sungurlu'da görülmeye başlayacağı kaydedildi.

KEÇİYE DNA TESTİ
KEÇİYE DNA TESTİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 21:33:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?