26
Mayıs
2024
Pazar
SUNGURLU - ÇORUM

Mehmetçiği en güzel o anlattı

Çorum'un Sungurlu ilçesi Mehmetçik İlköğretim Okulu öğrencisi Can Ahmet Akat, Jandarma Genel Komutanlığı'nın kuruluşunun 170. yılı nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenlenen ilköğretim okulları arası "Jandarma" konulu kompozisyon yarışmasında Türkiye birincisi oldu.


Mehmetçik İlköğretim Okulu öğrencisi Can Ahmet Akat, ödülünü önümüzdeki hafta Ankara'da Jandarma Genel Komutanlığı'nda düzenlenecek törenle alacak. Sungurlu Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Mehmetçik İlköğretim Okulu'nun 2008-2009 eğitim- öğretim yılında hem Çorum'u hem de Sungurlu'yu başarıyla temsil ettiğini belirterek, eğitim alanında çok güzel başarılar elde ettiğini söyledi.


Okul Müdürü Kemal Taştemur ise, öğrencilerinin Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenlenen yarışmada birinci olmasından onur duyduklarını belirtti. Taştemur, gelecekte fen ve matematik alanında da aynı başarılara imza atmayı planladıklarını dile getirerek, bundan sonraki süreçte ülke genelinde ve uluslararası yarışmalara katılmak için hazırlık çalışmalarının başladığını kaydetti.
Can Ahmet Akat, daha önce İstanbul Özel Irmak Koleji'nin düzenlediği 'Doğaya Mektup' konulu uluslararası Genç Kalemler Kompozisyon Yarışması'nda da birinci olmuştu.

İha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 09:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?