18
Mayıs
2024
Cumartesi
SUNGURLU - ÇORUM

Servis olmayan köyde 15 kız çocuğu okulsuz kaldı

Sungurlu İlçesi’ne 8 kilometre uzaklıkta bulunan Küçük Polatlı Köyü’nde ikamet eden 14 kız öğrenci, taşıma ihalesi yapılmaması nedeniyle kendilerine servis verilmediği için mağdur duruma düştüklerini kaydettiler. Kız öğrencilerin babaları ise okulun uzak olması nedeniyle kızlarını okula gönderemediklerini belirtti.

Küçük Polatlı Köyü’nün kız öğrencileri, sorunlarına çözüm bulunmasını istediklerini ifade ederek, "Bizler cahil kalmak istemiyoruz Ancak okul köyümüze uzak, yürüyerek okula gitmemize ailelerimiz izin vermiyor. Köyümüzün öğrenci servisi konusu kısa sürede çözülmeli. Okullar başladı, biz hala okula gidemiyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Haydi Kızlar Okul’a Kampanyası’nı başlattı. Buna rağmen bizler karanlığa mahkum ediliyoruz" dediler.

Köylüler ise köydeki öğrencilerin mağduriyeti karşısında sesiz kaldığını ileri sürdükleri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tepki göstererek, "Bizim çocuklarımız her gün 8 kilometre yol yürüyorlar. Milli Eğitim Müdürlüğü yaşanan bu soruna sadece seyirci kalıyor. Çocuklarımızın geleceği ile oynamaya kimsenin hakkı yok" şeklinde konuştu.

iha-sungurlu
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2004 Perşembe 00:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?