19
Mayıs
2024
Pazar
SUNGURLU - ÇORUM

Sungurlu Hastanesi Başhekimi Yalin istifa etti

daha iyi bir pozisyona getirmek için çalıştığını ifade eden Dr. Öner Yalin, " Hastanemizde daha iyi hizmet vermek için bazı çalışmalar yaptık. Vatandaşlarımızla işbirliği yaparak hastanemizin eksikliklerini giderdik. Devletimize yük olmak yerine vatandaşlarla işbirliği yaparak devletin kasasından bir kuruş harcamadan hastanemizin çevre düzenlemesini yaptık ve teçhizatlarını aldık. İlçe Emniyet Müdürlüğü ile görüşme yaparak 24 saat polis memuru bulundurulması sağlandı. Ambulanslara kapalı oto parkı yatırdım. Kış gelmeden çatı onarımı yaptırıldı. Bizler görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalıştık" dedi.
Hastanelerin kontrolü zor olan hırsızlığın, tacizin, sarkıntıların ve çocuk kaçırmaların yaşandığı, suistimale açık yerler olduğunu belirten Yalin, "Özellikle güvenlik yanında hastaların enfeksiyon kontrolünün sağlanması gerekmektedir. Bu nedenle belirli saatler dışında kesinlikle hasta ziyareti kabul edilmemektedir. Hastanenin otomasyon sistemine geçilmesi sağlandı. Ayrıca bu sistemle hastaların çıkış işlemleri sağlandı. Anestezi Uzmanı’nın görüşü alınarak hastanenin ameliyathanesinde uyanma odası sağlandı . Bugüne kadar düzenli alınamayan döner sermayeden personel dönerleri verilerek uyum içerisinde çalışma ortamı sağlandı" diye konuştu.
Sungurlu Devlet Hastanesi’nin en büyük sıkıntılarından olan binanın yumuşak zemin üzerine yapılması ve bunun sonucunda binanın hareketliliğin devam etmesi üzerine hastanede çatlaklıkların meydana geldiğini ifade eden Dr. Öner Yalin, göreve gelir gelmez Gazi Üniversitesi’nin projelerini A.P.K Mühendisliği ile irtibata geçilerek ücretsiz olarak hastanenin yeniden tamiratı konusunda proje hazırlattığını ancak Çorum Valiliği’nin ’Bizden habersiz nasıl proje hazırlatırsın’ diyerek kendisi hakkında soruşturma açtığını iddia etti. Dr. Öner Yalin, "Gelen müfettişler de ’Neden Sakarya Üniversitesi Yerine Gazi Üniversitesi’ne çizdirdiniz? Kendinize çıkar mı sağladınız?’ gibi suçlamalarda bulundularsa da yapılan araştırmalar neticesinde hiçbir bulguya rastlayamadılar. Çünkü bizler, 100 milyara hazırlanan projeyi ücretsiz olarak çizdirmiştik. Ben devletime faydalı oluyum derken adeta suçlandım. yine eczaneye geçmiş senelerde alınan ilaçlar gözden geçirildi Geçen sene 280 milyar lira ilaç sarf masrafımız hasta sayımızda azalma olmadan aksine artış olmasına rağmen 80 milyar liraya düşürdüm. Laboratuarlara alınan kitlerde hemogramın geçen senelerde 90 milyar maliyeti varken, bu sene 28 milyara mal edildi. Bunun gibi hastanemizin muhtelif harcamalar en az yarıya çekildi. Bunlardan dolayı da ’Harcamaları aşağı çektin’ diye soruşturma açıldı" şeklinde konuştu.
"Devletimizin ve milletimizin menfaatine olan şeyleri kendi imkanlarımızla yapmaya çalıştım" diyen Dr. Öner Yalin, "İşte bu yapılanlara vicdanım el vermedi, ’Devletimize bir şeyler yapabilir miyim?’ dedim, sürekli soruşturma geçirdim. Çalışma şevkimi kırdılar. ’Acaba hayallerimi özel sektörde başarıp milletime faydalı olabilir miyim?’ dedim ve istifa ederek Urfa’da özel hastaneye geçtim" dedi.
iha-çorum
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 21:07:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?