20
Mayıs
2024
Pazertesi
SUNGURLU - ÇORUM

Sungurlulu çiftçiye yardım

Bu yılın ilkbahar döneminde Türkiye'de meydana gelen kuraklık nedeniyle zarar gören çiftçilere verilecek nakdi destekten, 13 ilin 33 ilçesindeki çiftçiler de faydalanacak.

Bakanlar Kurulunun, "2008 Yılı İlkbahar Döneminde Türkiye'de Meydana Gelen Kuraklık Nedeniyle Zarar Gören Çiftçilere Nakdi Desteğin Hibe Olarak Verilmesine ve Bu Çiftçilerin Ziraat Bankası A.Ş. ile Tarım Kredi Kooperatiflerine Olan Tarımsal Kredi Borçlarının Ertelenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"ı, Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlandı.

Kararda yapılan değişiklikle, bu yılın ilkbahar döneminde meydana gelen kuraklık nedeniyle zarar gören çiftçilere verilecek desteklemelere 13 ilin 33 ilçesi daha eklendi. Karar 19 Temmuz 2008 tarihinden geçerli olmak üzere, yürürlüğe girdi. Destek görecek ilçeler arasında Çorum'un 3 ilçeside bulunuyıor..İşte o ilçeler..

Çorum: Alaca, Laçin, Sungurlu

Ajanslar
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 13:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat UZAN IP: 85.104.200.xxx Tarih : 9.11.2008 13:36:29

Ne çifçi ne esnaf artık böyle kavramlar kalmadı çifçi mazot ve gübre fiyatlarına bakıyor ekmek ve toprağı işlemekten vaz geçer hale geldi destekmiş kuraklıkmış siz kimi kandırıyosunuz kimi zengin etmeye kimin parasını ikiye katlamaya çalışıyorsunuz bizler esnaflar çifçiler memurlar biz halkız halk varsa siz varsınız bugün çifçinin çıkardığı ürün 5 para etmezken cumhurbaşkanlığı köşkünün dizaynı ve tamiatı için ayrılan 60 tirilyon çorum çevresinin çıkardığı bir yıllık mamüle eşit değerdedir biz kimler için çalışıyoruz cumhurbaşkanı gül içinmi başbakan içinmi kimler için size sesleniyorum ben çorumluyum çorum milletvekillerine sesleniyorum ne yapmaktasınız ben aktif siyaseti takip eden bir insanım çorumda 5 tane illetvekilimiz var daha 1 tanesini bugüne kadar halkın içinde görmedim kaç kere pazara çıkıp pazar alışverişi yaptınız kaç kere bakkaldan bir kiprit aldınız kaç kere fırından bir ekmek aldınız bu zamana kadar kaç esnafın bir çayını içtiniz sizler bunların cevabını bekliyorum halk sizde hoşgörü güler yüz beklerken siz son model arabalarınızla bir gün orda bir gün burdasınız bunların hesabını ben değğil siz vereceksiniz. Sözlerime istanbul fetedilmeden fatih sultan mehmet'in yaşamış olduğu bir olayı anlatarak bitirmek istiyorum . FATİH SULTAN MEHMET Halkın içine karışır alış veriş yapmak için bir tane bakkala girer bana yağ şeker çay ve bulgur ver der bakkal paşama şekeri benden al çayı diğer arkadaşımdan çünki o hiç siftah etmedi der öylede yapar diğer bakkala gide bana şkeer yağ ve bulgur ver der bakkal paşam şekeri benden al yağı diğer arkadaşımdan o siftah etmedi daha bunu gören FATİH SULTAN MEHMET ben bu halkla değil istanbulu dünyayı feth ederim der ayrılır anlatmak istediğim halkı siftah etmez hale soktuğunuz gibi sizler alışverişi ankaradan istanbuldan yapar hale geldiniz biz alışveriş yapacak parayı bulamaz hale saygılar halkımıza