20
Mayıs
2024
Pazertesi
SUNGURLU - ÇORUM

Sungurlu'ya Deprem İzleme İstasyonu kuruldu

Çorum Valiliği ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi işbirliği ile Sungurlu İlçesi’nde ’Deprem İzleme İstasyonu’ kuruldu.

2. derece deprem bölgesi olan Çorum’da, depremler artık Kandilli Rasathanesi tarafından anında tespit edilebilecek. Çorum’un Sungurlu İlçesi’nde açılan uydu bağlantılı deprem istasyonunun araçları bugün yerleştirilerek sistem uygulamaya konuldu. İstasyonun açılışının önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceği bildirildi.

İstasyonda yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Jeofizik Mühendisi Yavuz Güneş, "Deprem İzleme İstasyonu’nun Sungurlu İlçesi’ne kurulmasının ardından, Çorum’daki depremler anında tespit edilecek" dedi.

2. derece deprem bölgesi olan Çorum, Sungurlu ve yakın çevresinin deprem etkinliğini izleyebilmek amacıyla, uluslararası standartta geniş bantlı olarak kurulan deprem istasyonunda, deprem verileri eşzamanlı olarak Kandilli Rasathanesi’ndeki Ulusal Deprem İzleme Merkezi’ne Türksat 1-C uydusu vasıtası ile taşınıp, eşzamanlı olarak deprem verilerinin hesaplanacağını belirten Yavuz Güneş, "Sungurlu Deprem İstasyonu, Türkiye’de uydu destekli çalışan 4. istasyon olma özelliğini taşıyor" diye konuştu.

Çorum
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 10:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?