19
Mayıs
2024
Pazar
SUNGURLU - ÇORUM

SUNKADER'in açılışı yapıldı

Çorum'un Sungurlu ilçesinde, ilçeyi maddi, manevi, sosyal ve kültürel olarak geliştirmek, sıkıntılarını çözmek ve kalkındırmak amacıyla kısa adı SUNKADER olan Sungurlu Kalkınma Derneği adıyla yeni bir dernek kuruldu.


Belediye İş Merkezi'nde bugün hizmete giren derneğin açılış törenine Dernek Başkanı İlhan Sarıaltun, işadamı Haydar Ali Öztaş ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Dernek Başkanı İlhan Sarıaltun, "Derneğimizin kuruluş amacı Türkiye'nin kalkınmaya en çok gereksinim duyulan yörelerinden olan ilçemizde eyleme dönük olan araştırmaları yapmak, gelir getiriciliği, öz güveni geliştirmeyi, örgütlü ve yerel pazarla entegre olabilmeyi hedefleyen küçük ve orta ölçekli kalkınma projeleri geliştirmek, bu projeleri çok boyutlu, insan odaklı, çevreye duyarlı ve katılımcı bir yaklaşımla uygulayarak tekrarlanabilir örnekler üretmek ve bu yolla toplum, topluluk, kurum ve kuruluşlar nezdinde ilerletici ve kalıcı etkiler oluşturmaktır" dedi.


SUNKADER'in yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: "Dernek Başkanı İlhan Sarıaltun, Başkan Yardımcısı Yusuf Çobaner, Genel Sekreter Sedat Güleçyüz, Sayman Bahri Sezen, Kurucu Üyeler Turhan Özerbil, Köksal Yalçın ve Filiz Keçelioğlu."


Belediye İş Merkezi'nde açılışı gerçekleştirilen SUNKADER'in ilk etkinliği 1. Geleneksel Hıdrellez Şenliği düzenlemek oldu. Gürpınar Mahallesi'nde bulunan mesire alanında düzenlenen Hıdrellez şenliğine yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı. Canlı müzik eşliğinde halaylar çekip oyunlar oynayan vatandaşlar, Ankara'dan gelen Semah ekibinin gösterileriyle unutulmaz anlar yaşadı. Şenlik, katılımcılara ikramlarda bulunulmasının ardından son buldu.

İha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 11:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?