23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

'Sahte balın kökünü kazıyacağız'

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, ''Türkiye'de bu yıl sahte balın kökünü kazıyacağız'' dedi. Çorum Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından kurulan Bal Bolum ve Paketleme Tesisi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Küçük Sanayi Sitesi 23. Cadde üzerinde hizmete açılan tesisin açılış törenine, Vali Hüseyin Poroy, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, Tarım İl Müdürü Ali Lek, Belediye Başkan Vekili Mustafa Yağlı ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çorum Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yunus Turna, birliğin 15 Nisan 2005 tarihinde kurulduğunu hatırlatarak, "Geçen 1 yılı aşkın süre içerisinde birlik ruhuna inanmış arıcı arkadaşlar olarak, başlamanın bilinmezlerini açığa çıkarmak için neyi, nasıl, nerede, hangi yöntemle yaparız sorularını sorduk, cevaplarını topladık, problemleri tespit edik, çözüm yollarını aradık, bulduk ve sonunda 45 üyenin fedakarca maddi ve manevi katılımlarıyla bugün siz değerli konukların ve halkımızın karşısına çıkmış bulunuyoruz. Allah utandırmasın" şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Tarım İl Müdürü Ali Lek, "İçimizden yani Tarım Teşkilatı'mızdan emekli olan, çalışkan gayretli iş bilir ve bütün birikimlerini bu yolda değerlendiren bir kardeşimiz elini taşın altına koydu. Çorumlu arıcılarımızı birleştirerek Arıcılar Birliğini kurdu.

Şu anda bizlerle işbirliği yaparak, bizlerin ve Sayın Valimiz'in desteğini alarak yoğun bir şekilde Alıcılarımızı hem üye yapıyor hem de teknik arıcılık için bilgilendiriyor. Tabi bu işleri yaparken yönetiminde görev alan arkadaşlarından fedakarca destek alıyor" açıklamasında bulundu.

Bal dolum ve paketleme tesisinin açılışında bir konuşma yapan Pakdil, Bakanlık olarak sahte balla mücadele konusunda çalışmalar yaptıklarını, ancak bu çalışmaların tek taraflı yürütülemediğini bu nedenle vatandaşlara büyük görev düştüğünü belirten Pakdil, ''Bu yıl Türkiye'de, sahte balın kökünü kazıyacağız'' değerlendirmesini yaptı.

"Sahte bala karşı Sağlık Bakanlığı tarafından büyük bir mücadele veriliyor, ancak bu tek taraflı olmuyor" diyen Nihat Pakdil, "Bu konuda vatandaşlarımızın ihbarlarını bekliyoruz. Bu işin sahteciliğini yapanlar artık devamını getiremeyecekler. Bal, sadece yiyecek olarak değil, aynı zamanda şifa niyetine de kullanılan bir üründür.

Bu yönden de önemli bir değere sahiptir. İnanıyorum ki, Türkiye'de halkımızın da desteğiyle bu yıl sahte balın kökünü kazıyacağız'' dedi. Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Poroy ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, Küçük Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösterecek olan Bal Dolum ve Paketleme Tesisi'nin açılışını yaptı.
Bir süre tesisleri gezen davetliler, daha sonra tesiste paketlenen ballardan tattı.

.
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2005 Cumartesi 13:38:20
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 14:54:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?