23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Nakil aracını soyanlara 90 yıl

Düzce-Akçakoca Karayolu'nda, geçen yıl Mart ayında Ziraat Bankası'na ait para nakil aracının soyulması ve bir polis memurunun vurulması olayı ile ilgili yargılanan 3 kişiye, toplam 90 yıl hapis cezası verildi.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında, D-655 Karayolu Şifalı su mevkiinde meydana gelen olayda, Akçakoca Ziraat Bankası'na ait para nakil aracı, koruma aracına ateş açılıp, bir polis memuru vurularak soyulmuştu.

Olayda polis memuru yaralanırken, 3 şahıs ise paraları alarak kayıplara karışmıştı. Soygundan kısa sürede, olayı gerçekleştirdikleri belirlenen İ.Y, M.T. ve E.A. isimli şahıslar yakalanmıştı.

Düzce Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren yargılama sonrasında yağmalama, çete kurma ve adam öldürmeye teşebbüs suçlarından yargılanan İ.Y. ve M.T. 36'şar yıl, E.A. ise 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olayda gözlerini kaybeden Polis Memuru Ergin Koşar, "Ne kadar ceza verilirse verilsin, benim gözlerimi yerine getirmeyecektir. Bizler vatanımız için 15 yıl çalıştık.

Benim gözlerim devletim için feda olsun, canım da feda olsun'' derken, Avukatı Ömer Yeşilyurt ise adaletin yerini bulduğunu belirterek, ''Yağmalama, öldüremeye teşebbüs ve çete kurma suçlarından yargılanan şahısların hak ettikleri cezayı aldıklarına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2005 Cuma 18:00:02
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 13:05:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?