17
Mayıs
2024
Cuma
GÖLYAKA - DÜZCE

Gölyaka için yanlış kararlar alınıyor

Prof. Dr. Refik Karagül su baskınında kalmış Gölyaka’da bazı yerlerin mera niteliğine çıkarıltılması ile yanlış kararların alındığını ifade ediyor.AİBÜ Düzce Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Havza Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Refik Karagül Gölyaka kültür park ve orman deposunun olduğu yerlerin mera niteliğinden çıkarılmasının yanlış bir karar olduğunu, orada sanayinin olamayacağını savunuyor.


AİBÜ Düzce Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Havza Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Refik Karagül Gölyaka kültür park ve orman deposunun olduğu yerlerin mera niteliğinden çıkarılmasının yanlış bir karar olduğunu, orada sanayinin olamayacağını savunuyor.

1.Yanlış: Mera vasfının dışına çıkarılması

Gölyaka için yanlış kararlar alındığını söyleyen Karagül şöyle konuştu: Gölyaka’da kültür park , orman deposunun olduğu yerler mera niteliği dışına çıkırılmış.Gölyaka mahkemeye bilir kişi ile gittim.1938 tarihli hava fotoğrafi var. Buna göre orası yoğun dişbudak ormanı. Belgelere dayanarak oranın orman olduğunu söyledim. Kültür park orman dposunun olduğu yerleri orman dedim. Belgeye göre hareket ettim. Şimdi burası orman diye mahkeme kararı var.Kadastro komisyonu gidiyor 2B yapıyor. Orman niteliği dışına çıkarıyor. Bu 1. yanlış."

2.Yanlış: Mera komisyonu mera niteliğini kaybettirdi

Mera komisyonunda mera niteliğini kaybettirme kararının 2. yanlış olduğunu belirten Karagül Göl tabanının alivüyon olduğunu ve su baskınında kalmış bir arazinin mera niteliğinin kaybedilmesine karşı çıkarak "bu kadarı da olmaz" dedi.

Gölyaka’nın geçmişinde yaşadığı su baskınını örnek olarak açıklayan Prof. Dr. Refik Karagül " 36 saatte 100 mm yağış Gölyaka’yı o hale getirdi.Aynı günde bartına 150 mm. yağdı. Buradakinin % 50?si daha fazla.Bartın?daki yağış buraya 100 yerine 150 mm yağsaydı Gölyaka ’ ya kadar su varacaktı. 1951 yılında yağan yağmurla Gölyaka? nın içine kadar su gitmiş. Millet sokaklardan balık toplamış. Orada sanayi olur mu?" diye konuştu.
Düzcedamla
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 14:57:29
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 14:09:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?