18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÖLYAKA - DÜZCE

Gölyaka'da yeni istihdam imkanı

Düzce’nin teşvik kapsamına alınmasının ardından Gölyaka İlçesi’nde bugün düzenlenen törenle bir iplik fabrikasının temeli atıldı. Fabrikanın Ağustos veya Eylül ayında hizmete girmesi bekleniyor.

Gölyaka İlçesi Yunusefendi ve Çalıbel Köyleri arasındaki alanda yapılacak olan Elasteks elastik iplik fabrikasının temel atma törenine, İlçe Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, Elasteks Elastik İplikler Sanayi ve Ticaret AŞ.’nin Yönetim Kurulu üyleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Elasteks Elastik İplikler Sanayi ve Ticaret AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çetinkaya, fabrikanın 5 bin metrekare alan üzerine yapılacağını belirterek, "Fabrika’da 200 kişi istihdam edilecek. Alanında Türkiye’de ilk üçün içinde olacak fabrikamızı Ağustos veya Eylül ayında hizmete açacağız" dedi.

Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik ise deprem sonrasında yaşanan karanlığın, artık aydınlığa doğru gittiğini söyledi. Çelik, "İlçemizin en büyük sorunlarından biri su meselesiydi, bunu çözdük. İlçenin 30 yıl su ihtiyacı olmayacak. İkinci en önemli sorunumuz işsizlikti. Düzce’nin teşvik kapsamına alınması ile bu sorun da çözülmeye başlandı. İlçeye ikinci fabrikayı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Gölyaka Kaymakamı Suat Dervişoğlu da konuşmasında, ilçede tarıma bağlı kalınmadığını söyleyerek, "Gölyaka için mutlu günler artık çok yakın. Bu yıl itibariyle 6 fabrikanın temelini atacağız" dedi. Konuşmaların ardından fabrikanın temeli dualarla atıldı.

Fabrika dokuma ve örme kumaş, dar dokuma sanayi, kadın ve erkek çorap sanayi, triko örme sanayine yönelik elastik iplik üretim ve iplik büküm tesisi olarak hizmet verecek. Yıllık bin, bin 200 ton iplik üretiminin yapılacağı fabrikada ilk etapta 200 kişi istihdam edilecek.

.
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2005 Çarşamba 15:14:18
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 14:07:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?