18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÖLYAKA - DÜZCE

Işıkara yüreklere su serpti!

12 Kasım 1999 yılındaki Düzce depremini bildiği iddia edilen Efteni Kaplıcaları İşletmecisi "Kazım Işıkara" lakaplı Kazım Özgen, Marmara Denizi’nde meydana gelen depremlerin ardından, 3-4 şiddetinden büyük bir deprem beklemediğini belirterek, "Korkulacak bir şey yok" dedi.

Depremleri önceden bilmesiyle tanınan Düzce’nin Gölyaka İlçesi’ne bağlı Hacı Yakup Köyü’nde bulunan Efteni Kaplıcaları İşletmecisi Kazım Özgen, Marmara Denizi’nde meydana gelen depremi 19 saat önce bilerek yetkililere haber verdiğini söyledi.

TUBİTAK tarafından Marmara Bölgesi’nde depreme yönelik çalışmalara verdiği yerel katkıdan dolayı "Teşekkür Belgesi" verilen Kazım Özgen, meydana gelen sarsıntıların ardından sürekli telefonla arandığını belirterek, "İstanbul’da meydana gelen depremi 19 saat öncesinden Marmara Araştırma Merkezi’nden Doç. Dr. Sedat İnan’a bildirdim. Nerede olduğunu bilemem ama sudaki gaz kokusu dışarı vurduğu zaman büyük deprem oluyor. Şu anda sudaki gaz kokusu o kadar çok yok 3-4 şiddetinde olur sadece" dedi.

TUBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Yer ve Deniz Bilimleri Araştırma Enstitüsü tarafından kaplıcaya konulan "Deprem Gözlem Cihazı" ile kaplıca suyu gözlem altında tutuluyor. Cihaz sudaki gaz ölçümlerini yaparak Gebze Araştırma Merkezi’ne bilgileri sinyal yoluyla ulaştırıyor. Kaplıca işletmecisi Kazım Özgen de sudan her gün örnekler alarak şişeleyip, 15 günde bir gelen yetkilileri teslim ediyor.

Gölyaka
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 14:33:32
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 14:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?