23
Mayıs
2024
Perşembe
GÖLYAKA - DÜZCE

Yatırımcının yeni gözdesi

Gölyaka'da Hollanda-Türk ortaklığıyla kurulacak olan ve mühendislik plastiği üretecek fabrikanın yetkilileri Düzce Valisi Halil Nimetoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Düzce’nin teşvik kapsamına alınmasıyla bölgeye gelen yatırımcılara bir yenisi daha eklendi. Gölyaka İlçesi’nde mühendislik plastiği üretimi yapacak olan Dijmex Gorupa Şirketi’nin Hollandalı yetkilileri Bert Van Dijk, Ceas Van Dijk, G.J.M. Aldermans ve Türk ortağı Selahattin Yıldıran, Düzce Valisi Halil Nimetoğlu’nu makamında ziyaret ederek yatırım hakkında bilgi verdi. Firmanın Türk ortağı Selahattin Yıldıran, 300 dönüm üzerine kurmayı düşündükleri fabrikanın bin 700 işçi kapasitesiyle çalışacağını belirterek, "Firmamızın üretim konusu mühendislik plastiği olarak da adlandırılan sanayi plastiğidir. Bu ürünler beyaz eşya ve otomobil sektörüne hitap ediyor. 150 milyon euroluk yatırımda Düzceliler’e iş imkanı sağlayacağız. Üreteceğimiz malzemenin yüzde 70’lik kısmını ise ihraç edeceğiz" dedi.

Vali Nimetoğlu ise Düzce’nin yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından tercih edilen bir il haline geldiğini söyleyerek, bu ilginin kendilerini sevindirdiğini ifade etti. Nimetoğlu, "Teşvik kapsamına girmesiyle Düzce ve çevresi cazibe merkezi haline geldi. Bunu il ve ilçelere gelen yatırımcılardan görebiliyoruz. Bizim için önemli olan kurulacak fabrikaların çevreye zarar vermeden üretim yapması" diye konuştu.

Hollandalı işadamları daha sonra araziyi görmek için Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik’le birlikte bölgeye hareke etti.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 13:12:13
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 14:04:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?