2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Merkez Camisi törenle açıldı

Kaynaşlı İlçesi'nde 12 Kasım 1999'da yaşanan deprem felaketinde yerle bir olan Kaynaşlı Merkez Camii'nin yerine yenisi yapılarak törenle açıldı. Kaynaşlı Merkez Camii açılış törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Düzce Valisi Halil Nimetoğlu, AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Kaynaşlı Kaymakamı Hamza Erkal, Kaynaşlı Belediye Başkanı Eftal Altundal, Düzce İl Müftüsü Alattin Gürpınar ve çok sayıda davetli katıldı.

800 kişi kapasiteli ve 550 metrekare olan Kaynaşlı Merkez Camii, 860 bin YTL'ye mal oldu. Törende konuşan Düzce Valisi Halil Nimetoğlu, camilerin Türk insanının gelenek ve görenekleri arasında çok büyük yeri olduğunu belirterek, "Bizim toplumumuzda okula, kışlaya ve camilerimize siyaset sokmamak kuraldır. Buralara başka bir şeyler bulaştırdığımızda bozulmalar meydana gelir. Bu millet tarihi boyunca camilerini yaptı ve iyi korudu. İlimizin bu Türk eserlerine destek olan Diyanet İşleri Başkanımız'a teşekkürlerimi iletiyorum. Yeni yerleşim bölgemiz olan kalıcı konutlarda 8 adet cami onların destekleri ile devam ediyor" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Kaynaşlı Merkez Camii'nin kalan 60 milyarlık borcunu Diyanet olarak üstleneceklerinin müjdesini vererek konuşmasına başladı. Bardakoğlu, "Kaynaşlı halkının aradan 6 yıl geçtikten sonra bu acı hatıralar üzerine böyle güzel eserler yapmış olması eminim ki milletimizin hak ettiği bir kadirşinaslık hem de şehitlerimizi mutlu edecek bir davranıştır. Diğer Müslüman ülkeler de camilere mescit diyorlar fakat biz cami diyoruz. Cami birleştirici, toplayan demektir. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Kaynaşlı Camii'nin kalan borcunu üstleniyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile birlikte Kaynaşlı Merkez Camii'nin kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Törene katılanlar hep birlikte camide ikindi namazını kıldı.

.
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2005 Cumartesi 14:32:02
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 14:31:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?