3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

FİSKOBİRLİK vizyon arayışında

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk, FİSKOBİRLİK'i kısa bir süre sonra eski vizyon ve itibarına kavuşturacaklarını söyledi. 

Yaşar Pamuk, yaptığı açıklamada, 2005 yılında ürün alımı karşılığında ödeme yapılamayınca başlayan sorunların bugüne kadar devam ettiğini ve bu durumun FİSKOBİRLİK'e puan kaybettirdiğini belirtti. Göreve geldikten sonra ilk iş olarak üreticiye olan borcun ödenmesini ve kurumu yeniden eski itibarına kavuşturmayı amaçladıklarını ifade eden Pamuk, bunun için radikal kararlar almaktan çekinmeyeceklerini kaydetti. Pamuk, "2005 yılından kalan borçların çoğunu ödedik. Geriye kalan az miktarı da Başak Sigorta'daki hisselerimizi ve alışveriş merkezlerini satarak kapatacağız. FİSKOBİRLİK yıllarca fındık piyasasının vizyonuna hitap etmiş bir kuruluş. Bu vizyonu arttırmak ve itibarı yeniden tesis etmek istiyoruz. Bu olduğu takdirde FİSKOBİRLİK yine ciddi manada bir güç olacaktır. Neticede fındık üreticisinin geleceği kurtulacaktır. Bunun için radikal kararlar almaktan çekinmeyeceğiz" dedi. 

Sağra'yı almak için görüşmelerin devam ettiğini açıklayan Pamuk, çok yakında görüşmelerin olumlu sonuçlanacağına inandığını söyledi. Pamuk, "Evet FİSKOBİRLİK'in entegre tesisleri var. Hatta 4 milyon dolar yatırım yaparak yeniledik. Ancak Sağra bir çikolata fabrikası. Hem yurtiçinde hem yurtdışında yapılanması var. Ayrıca markası var. Fındık kavurma kapasitesi yüksek olduğu gibi, satış sorunu yok. Bizim Sağra'ya talip olmamız FİSKOBİRLİK açısından son yılların en iyi girişimidir. Görüşmelerimiz şu anda olumlu seyrediyor. Yakında görüşmelerin olumlu sonuçlanacağına inanıyorum" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 17:08:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?