3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

"İlgimiz yok dedi, fiyat düştü"

Giresun'da Osmanağa Meydanı'ndaki "Fındık Mitingi"nde vatandaşlara hitap eden Baykal, Doğu Karadeniz'de 2004 ve sonrasında yaşanan don afetleri nedeniyle fındık bahçelerinin zarar gördüğünü belirterek, bu konuda tespit yapılmasını istediklerini belirtti.

Baykal, fındık konusundaki kavganın, fiyatı kimin belirleyeceğinden çıktığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye dünyanın fındık üretiminin yüzde 70'ini gerçekleştiriyor. Ticaretin yüzde 80-85'i bizde. Bu kadar büyük bir fındık piyasası hakimiyeti olan bir ülkenin fındık fiyatını kendisinin belirleyememesi gibi bir durum olabilir mi? Fındık gibi kıymetli bir üründe piyasayı elinde tutan bir ülkenin, fındık fiyatını üreticinin yüzünü güldürecek bir düzeyde tutamaması, ancak araya bazı çıkar çevrelerinin girmesiyle mümkündür."

Başbakanın fındık fiyatının yüksek olmasından yakındığını ve bunun anlaşılır olmadığını ifade eden Baykal,"Başbakan 18 Haziranda Giresun'a geldi ve 'Fındıkla bizim ilgimiz yok' dedi. Mesajı verdi dünyaya. Fındık, 4.5 YTL'den, 3.5 YTL'ye düştü. Sonra Ordu'ya gitti. Burada da 'Biz stokçuları desteklemiyoruz' dedi. Fındığın fiyatı 2.2 YTL'ye kadar düştü. Bir başbakanın yapacağı, fındığı değerlendirmek mi, batırmak mı?" dedi.

Deniz Baykal, Başbakanın Danışmanı Cüneyd Zapsu'nun fındığa müdahale ettiğini öne sürerek, "Sanmayın ki, o kişi bir telden, Başbakan başka telden çalıyor. İkisi anlaşma içinde olayı götürüyorlar, olay o nedenle felan kişi olayı değildir. Olay AK Parti iktidarı ve Recep Tayyip Erdoğan olayıdır" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2006 Cumartesi 17:31:35
Güncelleme :29 Temmuz 2006 Cumartesi 17:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adem hıra IP: 88.224.184.xxx Tarih : 9.09.2006 19:51:52
ak partiye teşekür cünkü her şeye zam fındıga indirim oh fındık yeymiyesi 30 milyon kilosu 4milyon önümüzdeki sezon bunları gelin siz toplayın ve satın yeymiye cıkarmıvede satın üzülmeyin yaptıklarınızı secimde size yol su gibi döner hangi yüzle oy isteyeceksiniz