29
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

19 Mayıs törenlerle kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Giresun'da törenle kutlandı.


Atatürk Stadı'nda gerçekleştirilen kutlama töreninde konuşan Giresun Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak, 19 Mayıs tarihinin Türk milleti için ayrı bir öneminin olduğunu söyledi. Türk milletinin kaderinin 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal'in Samsun'a çıktığı gün değiştiğini belirten Albayrak, “19 Mayıs, milletimizin en büyük evladı, ebedi şerefimiz, kurtarıcımız ulu önder atamız Mustafa Kemal'in, Anadolu topraklarına ayak bastığı gündür. 19 Mayıs güven, sevinç ve hareket günüdür. 19 Mayıs, yeni Türkiye'nin ve Atatürk'ün doğum günüdür. 19 Mayıs ulusal egemenliğin başlangıç günüdür. Böyle anlamlı bir günün gençliğin bayramı olması çok önemlidir” dedi.


Törende öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okunurken, gün münasebetiyle düzenlenen kültürel ve sportif etkinliklerde dereceye girenlere ödülleri Vali Mustafa Taşkesen tarafından verildi.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreni öğrencilerin yaptığı çeşitli gösterilerle sona erdi.


Törene, Vali Mustafa Taşkesen, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 12:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?