2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

2 asırlık cami minaresine kavuştu

Giresun'un Çiçekli köyündeki asırlık cami minareye kavuştu. Yaklaşık 210 yıllık olduğu ileri sürülen cami yapıldığı günden beri birçok defa tadilattan geçirilmiş olsa da ilk defa minareye kavuştuğu belirtildi.

Cami minaresi için düzenlenen açılış töreninin ardından köylüler merak edip minareye guruplar halinde çıkarak çevreyi seyrettiler.

Cami İmamı Ali Uzun, Çiçekli camisinin yörenin en eski camilerinden biri olduğunu belirterek "İfade edildiğine göre, 1800 yıllarında yapılmış.Bu tarihten beri çatısında, iç ahşap kaplamalarında bir çok defa tadilat yapılmıştır. Ancak, bir metre genişliğini bulan taş duvarları hiç bozulmamıştır. Yapıldığı günden beri birçok defa tadilattan geçirilmiş olmasına rağmen ilk defa minareye kavuşmuştur. Tarihi caminin minareye kavuşmasına köyümüzün gurbetçilerinden Memiş Soytürk vesile olmuştur. Minare yapılmasıyla cami görsellik kazanmasının yanı sıra köylülerimizde minareye çıkarak köyü izlemeye başlamışlardır. Köylülerimiz adeta sıraya girerek minareden köyü izlemek için izin istemektedirler" dedi.
Köyü minareden izleyenlerden biri olan Köy Muhtarı Abdullah Soytürk ise; "İl defa köyümü bu kadar yüksekten izlemekteyim. Yaklaşık 30 metre yüksekliğinde bulunan minaremizden köyün her mahallesi, her evi görünmektedir. Buraya çıkarak köyde ne olup bittiğini dahi görmek mümkündür" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 16:06:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?