3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

2 bin 265 öğrenci kayıt yaptırdı

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, Giresun Üniversitesi'ni tercih edenlerin yüzde 80'inin dün akşam itibariyle kayıtlarını yaptırdıklarını söyledi.

Prof. Dr. Öztürk, rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, üniversitelere kayıtların bugün sona erdiğini hatırlattı. Giresun Üniversitesi olarak kayıt sürecinin sorunsuz geçmesi için rektörlük olarak hertürlü tedbiri aldıklarını kaydeden Prof. Dr. Öztürk, kayıt döneminde herhangi bir olumsuzluk yaşamadıklarını belirtti. Giresun Üniversitesi'ni 2 bin 820 kişinin tercih ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Öztürk, dün akşam itibariyle bunlardan 2 bin 265 kişinin kayıt yaptırdığını kaydetti.

Giresun Üniversitesi'ni tercih edenlerin yüzde 80'inin dün akşam itibariyle kayıt yaptırdıklarını dile getiren Prof. Dr. Öztürk," Giresun Üniversitesi olarak, bizden önce kurulmasına karşın bir çok üniversitenin kayıtta yapamadığı mükemmel bir organizasyonu gerçekleştirdik. Üniversitemizi tercih edenlerin en iyi şekilde karşılanması, Giresun'un ilk izlemlerinde olumlu görmelerini sağlamaya yönelik bir çaba içerisinde olduk. Bunda da başarıyı yakaladık. Giresun Üniversitesi olarak kayıt döneminde önemli ve başarılı bir sınav verdik. Eğitim Fakültesi ile Sağlık Meslek Yüksek Okulu'nda yüzde 100'e varan kayıt oranına ulaşıldı. Fen Edebiyat Fakültesi'nde yüzde 96, İktidasi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde de yüzde 95 kayıt oranına ulaşıldı. Üniversitemize bağlı meslek yüksek okullarında da kayıt oranları yüzde 73 ila 76 arasında gerçekleşti. Kayıtlar bugün de devam ediyor. Yine ek yerleştirmeler var. Tüm bunları gözönünde bulundurursak, Giresun Üniversitesi'nde kayıt oranlarında önemli başarı elde edilecek" dedi.

Prof. Dr. Öztürk, Giresun dışında bulunan işadamları tarafından Giresun Üniversitesi amblemleri taşıyan sırt çantası, şapka, flama, rozet ve tişörtlerin yaptırılarak kendilerine ulaştırıldığını belirterek, bunların üniversiteye kayıt yaptıranlara dağıtılacağını söyledi.

Gülhane Askeri Tıp Akedemisi (GATA) İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alaatin Pahsa'nın Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine getirildiğini kaydeden Prof. Dr. Öztürk, Prof. Dr. Pahsa'nın TIP Fakültesi dekan vekilliği görevine atanması için de YÖK nezlinde girişimlerinin sürdüğünü belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 15:13:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?