3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

20 yıldır tamamlanamayan cami

Giresun'un Bulancak ilçesi Sarayburnu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yusuf Ziya Sipahioğlu, İstanbul Şehzadebaşı Camisi'nin mimari yapısına uygun Sarayburnu Camisi'ni 3 yıl içinde ibadete açmayı hedeflediklerini söyledi.

Sipahioğlu, ilçenin Sanayi Mahallesi Sahil Yolu mevkisine yapılan Sarayburnu Camisi'nin temelinin 1987 yılında atıldığını belirtti.

Caminin, İstanbul Şehzadebaşı Camisi'nin mimari yapısına uygun yapıldığını, bir sanat eserinin ortaya çıkmasının uzun zaman aldığını ifade eden Sipahioğlu, ”2 bin 588 metrekare alana inşa edilen caminin yüzde 75'lik bölümü tamamlanmıştır. Cami toplanan yardımlarla yapılmaktadır, bu nedenle inşaatı bu denli uzun sürmüştür. Ayrıca çevredeki taş ocaklarından alınan taşlara şekil verilerek yerine yerleştirilmesi uzun zaman almaktadır” dedi.

Yapımı 20 yıldır devam eden camiyi, 3 yıl içinde ibadete açmayı hedeflediklerini kaydeden Sipahioğlu, “Camide 4 bin 500 kişi ibadet edebilecektir. Caminin ihtişamı ve büyüleyici görüntüsü her geçen gün ortaya çıkmaktadır. Cami, özellikle yöreye gelen yabancı turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. İnşaat halindeki camiye yapılan ziyaretler bizleri bir hayli mutlu etmektedir” diye konuştu.

“2 MİLYON YTL'YE İHTİYAÇ VAR”

Sipahioğlu, bugüne kadar yaklaşık 6 milyon YTL harcanan caminin bitirilmesi için 2 milyon YTL'ye daha ihtiyaçları olduğunu belirterek, “İrili ufaklı 17 kubbesi ve 3 giriş kapısı olan caminin ana kubbe yüksekliği yaklaşık 38 metredir. Bir süre önce başlatılan kubbelerin kurşun örtüyle kaplanması çalışmaları tamamlanmak üzeredir” dedi.

Camiye 50 metre yüksekliğinde 2 minare yapacaklarını ifade eden Sipahioğlu, ”Elimizdeki imkanlara ve önceliklere göre çalışmalarımız sürmektedir. Karadeniz'e herkesin gurur duyacağı güzel bir sanat eseri kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu konuda hayırsever vatandaşlarımızından yardım bekliyoruz” diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 11:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?