7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

23 aileye damızlık süt sığırı

ÇANAKÇI’DA 23 AİLEYE DAMIZLIK SÜT SIĞIRI DAĞITILDI

Giresun’un Çanakçı ilçesinde süt sığırcılığını geliştirme projesi kapsamında ihtiyaç sahibi 23 aileye ikişer adet holstein cinsi sığır dağıtıldı.

İlçeye bağlı Karabörk beldesinde süt sığırcılığını geliştirme kapsamında İlçe Kaymakamlığı (SYDV) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İlçe Tarım Müdürlüğü ile hazırlanan Süt Sığırcılığı Projesi kapsamında ihtiyaç sahibi 23 çiftçiye ikişer adet hoştain cinsi gebe düve dağıtıldı. Karabörk Belde Meydanı’nda, holstein cinsi düveler Çanakçı Kaymakamı Murat Eren, Belde Belediye Başkanı Ömer Karaman, İlçe Tarım Müdürü Fadıl Öztürk, protokol üyeleri ve çok sayıda çiftçinin katıldığı törenle sığırlar çiftçilere dağıtıldı.

Karabörk beldesini kapsayan proje kapsamında teslimi yapılmak için tören alanına getirilen holstein cinsi sığırlara ultrason cihazı sayesinde düvelerin gebe olup olmadığı ve düvenin karnındaki buzağının cinsiyetinin ne olduğu da gösterildi. Çiftçilere verilen 46 düve için de 270 bin 940 TL ödeme yapıldığı bildirildi.

Törende bir konuşma yapan İlçe Kaymakam Murat Eren, proje kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin gelir seviyelerini yükseltmenin yanı sıra hayvancılığın geliştirilmesi ve süt ihtiyacı duyan fabrikalara süt sağlamayı da hedeflediklerini belirtti. 23 ailenin özenle seçildiğini vurgulayan Kaymakam Eren, "Uygun barınaklara sahip olan ve bu işi yapacak aileleri seçtik. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak vatandaşlarımıza sadece para, gıda, kömür yardımı yapmakla kalmıyoruz onlara iş imkanları da sağlıyoruz. Ailelerden tek isteğimiz hayvanlara iyi bakmaları ve yavrularla bu işi devam ettirmeleridir. Bu sayede tüketen toplumdan üreten topluma geçebilir ve ülke ekonomisine katkıda bulunabiliriz" dedi. Yapılan kura çekimi sonrasında 46 adet süt sığırı 23 aileye ikişer adet olarak dağıtıldı.

ÇANAKÇI’DA 23 AİLEYE DAMIZLIK SÜT SIĞIRI DAĞITILDI
ÇANAKÇI’DA 23 AİLEYE DAMIZLIK SÜT SIĞIRI DAĞITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2010 Çarşamba 09:35:00
Güncelleme :29 Aralık 2010 Çarşamba 17:06:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?