3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

23 bin üretici tarım sigortası yaptırdı

Tarım Sigortaları Havuz İşletmeleri A.Ş. (TARSİM) Karadeniz Bölge Koordinatörü Bülent Yaşar, fındık bölgelerinde 23 bin üreticinin Tarım Sigortası yaptırdığını söyledi.

Yaşar, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarım Sigortası yaptırma süresinin bugün sona erdiğini hatırlattı. Tarım Sigortası’na fındık üreticilerinin büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Yaşar, fındık bölgelerinde 23 bin üreticinin Tarım Sigortası yaptırdığını kaydetti.

Tarım Sigortası’nın geçen yıl uygulamaya konulduğunu belirten Yaşar, “Geçen yıl 21 bin fındık üreticisi Tarım Sigortası yaptırmıştı. Bu yıl yürüttüğümüz tanıtıcı ve teşvik edici çalışmalar sonucu bu sayı yüzde 8,7 oranında artarak 23 bine çıktı. Bu yıl fındık üreticilerinin Tarım Sigortası’na olan ilgileri beklentilerimizin üzerinde gerçekleşti” dedi.

Yaşar, fındık üreticilerinin Tarım Sigortası’na olan taleplerinin her geçen yıl daha da artmasını beklediklerini dile getirerek, bu sigortanın fındık bölgelerinde daha da yaygınlaşacağına inandığını söyledi.

Fındık üreticilerinin ürünlerinde oluşabilecek hasarları 5 gün içinde ilgili sigorta şirketine bildirmesi gerektiğinin altını çizen Bülent Yaşar, üreticilerin mağdur olmamaları için hasar bildirimlerini zamanında yapmalarının kendi menfaatlerine olacağını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 15:10:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?