3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

23 Nisan kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Giresun'da törenle kutlandı.


Atatürk Stadı'ndaki tören, Vali Mustafa Taşkesen, Giresun Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halim Tırkaz ve Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel'in halkın bayramını kutlamasıyla başladı.


Törende konuşan Giresun Milli Eğitim Müdürü Halit Azizoğlu, TBMM’nin kuruluşunun ve milli egemenliğin 88. yıldönümünü büyük bir coşku, gurur ve heyecanla kutladıklarını söyledi. Azizoğlu, milli egemenliğin, hür ve bağımsız yaşama, aynı zamanda da milli birlik ve bütünlük olduğunu kaydederek, “Toplumda hürriyetin, eşitliğin ve adaletin sürekli olması ve korunması, ancak milli egemenliğin sağlıklı biçimde kurulup korunması ile sağlanabilir. 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' diyen büyük önderimiz Atatürk, bu açıdan milletimize ve Devletimize sonsuz bir hürriyet, sonsuz bir bağımsızlık getirmiştir. Bu, en büyük manevi mirastır. Bu serveti koruyup kollamak da ulusun tümüne aittir. Bu nedenle hepimize büyük görevler düşmektedir" dedi.


Törende bayram nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlamalar, geçit töreninin ardından öğrencilerin sunduğu halk oyunları gösterileriyle sona erdi.

Törende asker üniformalarıyla geçit yapan küçük çocuklar seyircilerden büyük alkış alırken, yürüyüşe ablasıyla birlikte katılan minik bir asker ilgi odağı oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 17:58:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?