7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

23 yıldır süren cami inşaatı

23 YILDIR SÜREN CAMİ İNŞAATI

Giresun’un Bulancak ilçesinde İstanbul’daki Şehzadebaşı Camisi’nin bire bir aynısı olarak yapılmaya çalışılan Erenler Sarayburnu Camisi’nin inşaatı 23 yıldır sürüyor.

Cami inşaatı ile ilgili bilgi veren Erenler Sarayburnu Camii Hayırlı Hizmetler Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Yusuf Ziya Sipahi, İstanbul Fatih’de bulunan ve Mimar Sinan’ın “çıraklık eserim” dediği Şehzadebaşı camisinin bire bir aynısını Giresun’un Bulancak ilçesine yaptıklarını söyledi. Sipahi, Cumhuriyet tarihinin klasik mimari tarzında ve doğal malzemeden yapılan tek camisini inşa ettirdiklerini ifade ederek “1987 yılında başladığımız ve tamamen taş işçiliği ile yaptığımız Sarayburnu Camimiz Mimar Sinan’ın ‘Çıraklık eserim’ dediği Şahzadebaşı Camisi’nin aynısıdır. Tamamı 15 milyon TL’ye mal olacağını tahmin ettiğimiz camiinin yüzde 75’i tamamlanmış durumdadır” dedi.

Giresun’da doğal malzemeden yapımı devam eden Eynesil merkezde bir tane, Eynesil’in Ören Beldesi’nde iki olmak üzere toplam dört camiinin inşaatının sürdüğünü de hatırlatan Sipahi “Bulancak’taki cami ile beraber Eynesil merkezde ve Ören Beldesi’ndeki camileri başlayan da biz olduk. Ancak en büyüğünü Bulancak ilçesine 4 bin 500 kişilik olarak yapmaktayız. Tamamen taş işçiliği ile yapıyoruz” diye konuştu.

Amaçlarının yüzyıllarca ayakta durabilecek bir eser bırakmak olduğunu belirten Sipahi, “Atalarımız bizlere yüzyıllardır ayakta kalan baktıkça hayran olduğumuz nice eserler bıraktı. Bizde aynı şekilde gelecek nesillerimize bir eser bırakmak için yola çıktık. Halbuki 15 milyona bir eser yapacağımıza birkaç milyona da bitirebileceğimiz nice camiler yapabilirdik” ifadelerini kullandı.

23 YILDIR SÜREN CAMİ İNŞAATI
23 YILDIR SÜREN CAMİ İNŞAATI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 11:18:04
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 11:23:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cem topsakal IP: 193.255.143.xxx Tarih : 3.06.2011 16:01:34

Gerçekten muhteşem bir cami. Sınırlı imkanlar içinde bu noktaya gelmesi büyük emeğin, çabanın, çalışmanın ürünü. Allah emeği geçenlerin hepsinden razı olsun.