19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

28'inci Karnaval

Bu yıl 28.’si gerçekleştirilen Uluslararası Karadeniz Giresun Aksu Festivali’ne katılan Gürcistan, Rusya ve Romanya ekipleri Giresun Valisi Şükrü Kocatepe’yi makamında ziyaret etti.

Vali Kocatepe, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, festival çerçevesinde Giresun’a gelen Gürcistan, Rusya ve Romanya ekiplerini ilde görmekten büyük onur duyduklarını, yabancı ekiplerin festivale ayrı bir güzellik kattıklarını söyledi.

Türkiye’nin AB’ye girmesi ile Avrupa ülkeleri ile ikili ilişkilerin daha da gelişeceğine inandığını kaydeden Kocatepe, "Türkler, Avrupa’da bazı devletler tarafından yanlış tanınmaktadır. Ancak Aksu Festivali’ne gelen yabancı konuklar, bu fikirlerin ne kadar yanlış olduğunu, Türk insanı olarak ne kadar kardeşlik duyguları yaşadıklarını en iyi şekilde görmüşlerdir. Türkiye, gelecekte AB’ye adaydır. Türkiye olarak dostluğu yakınlaştırmak ve sınırlarımızı birleştirmek itiyoruz" diye konuştu.

Yabancı konuklarda, Giresun’a gelerek festivale katılmalarından dolayı mutlu olduklarını kaydederek, gelecek yıl da yapılacak olan festivale katılmak istediklerini vurguladılar.
Ziyaret sırasında Vali Kocatepe, yabancı konuklara hediyeler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 14:22:24
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 14:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?