3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

3 ayda 16 kablo hırsızlığı

Türk Telekom Giresun İl Müdürü Mustafa Durak, son 3 ayda Giresun’da yaşanan telefon kablosu hırsızlıkları sebebiyle kurumun 137 bin YTL zarara uğratıldığını söyledi.

Giresun'da son dönemlerde kablo hırsızlıklarında önemli artış yaşandığına dikkat çeken Mustafa Durak, son 3 ay içerisinde yaşanan 16 telefon kablosu hırsızlığı sebebiyle kurumun 137 bin YTL zarara uğradığını ifade etti.

Kablo hırsızlarının özellikle kapasitesi yüksek kabloları çaldıklarına işaret eden Durak, kurum olarak hırsızlarla çeşitli tedbirler alarak mücadele ettiklerini kaydetti.

Hırsızlarla mücadelenin sonuca ulaşabilmesi için halkın desteğinin şart olduğunu vurgulayan Durak, “Hırsızlıkla mücadelede çeşitli tedbirler alıyoruz. Ancak Giresun halkının da desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Yaşanan kablo hırsızlıklarının ardından yerleşim birimlerinde haberleşmeler tamamen kesilmektedir. Hırsızlıklar sonunda kabloların temin ve tesisi de bazen uzun sürebilmektedir. Kesintiler esnasında halkın can ve mal güvenliği ile ilgili problem ortaya çıktığında telefonla acil çağrı yapılması mümkün olmayacak. Bu durum belki de insan hayatına mal olabilecektir. Bu nedenle hırsızlık olaylarına karşı halkımız duyarlı olması gerekmektedir” diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 15:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?