1
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

30 öğrenci hastanelik oldu

Giresun’da Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın projesi kapsamında okullara dağıtımına başlanan sütten içen 30 öğrenci zehirlendikleri iddiasıyla hastanelere başvurdu.

Yurt genelinde başlatılan "okul sütü projesi" kapsamında Giresun’da dağıtılan sütler iddiaya göre 30'a yakın öğrencinin zehirlenmesine neden oldu. Giresun’da çeşitli okullarda dağıtılan sütlerden içen 30 öğrenci karın ağrısı şikayetiyle Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne kaldırıldı. Okullardan ambulanslarla hastaneye getirilen öğrencilerden 5 tanesinin ağır olduğu belirtildi.

Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Yücel Özdemir yaptığı açıklamada “Hastanemize çeşitli okullardan 30’a yakın öğrenci getirildi. Bu öğrencilerimizden 3-5 tanesi diğerlerine göre durumu daha ciddi. Öğrencilerimizn rahatsızlığı ilk belirlemelere göre alerjik ve sindirimden kaynaklanıyor olabilir. Şuan için hiçbir öğrencimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır” dedi.

Süt zehirlenmesi iddiasıyla hastaneye kaldırılan öğrencileri haber yapmaya çalışan basın mensuplarıyla güvenlik personelleri arasında da zaman zaman gerginlik yaşandı. Güvenlik personelleri basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2012 Perşembe 18:41:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?