3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

30 yıllık su sorunu çözülüyor

Giresun Belediyesi tarafından kentin 30 yıllık su sorunun çözüme kavuşturulması için 7 milyon YTL'lik yatırım gerçekleştirildiği bildirildi.
 
Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şehrin su problemini çözüme kavuşturmak amacıyla bir süre önce başlattıkları çalışmaların hızla sürdürüldüğünü söyledi. Osmaniye ve Aksu mahallelerine 9 bin tonluk su depolarının inşaa edilerek hizmete sunulduğunu ifade eden Yüksel, şehrin su ihtiyacını karşılamak amacıyla halen 36 deponun faaliyette olduğunu kaydetti. 

Yüksel, su depolarının bir merkezden kontrol edilmesi amacıyla otomasyon sistemini hayata geçirdiklerini de vurgulayarak, "Otomasyon sistemiyle depo ve kuyularımızda bulunan suyu tek merkezden kontrol altında tutuyoruz. Bütün su depolarımızın doluluk oranları ve su seviyelerinin ne kadar olduğunu görebiliyoruz. Klorlama oranları da kontrol merkezinden düzenleniyor. Artık ilkel yöntemler yerine, klorlama işlemi bilgisayar ortamında yapılıyor. Bu insan sağlığı açısından da çok önemli. Evlerimizde musluklardan akan sular temiz, sağlıklı ve içilebilecek derecededir. Sistemle ayrıca kayıp ve kaçakların önlenmesini de sağlıyoruz" dedi. 

Kent su şebekesinin yenilenmesi çalışmalarının da sürdürüldüğünü dile getiren Yüksel,"63 kilometrelik su şebekesinin tamamı değiştirilecek. Bugüne kadar 14 kilometrelik şebeke hattının değişimi tamamlandı. 2006 yılı sonuna kadar bütün çalışmaların tamamlanmasını hedefliyoruz. Belediye olarak içme suyu yatırımlarımızın bedeli 7 milyon YTL'yi buluyor" diye konuştu. 

Dereli İlçesi'nden getirilecek ve kentin 30 yıllık su ihtiyacını karşılayacak bir proje hazırladıklarını da belirten Başkan Yüksel, 25 milyon YTL'ye mal olacak bu projeyi en kısa sürede tamamlayarak şehir halkını sağlıklı ve temiz içme suyu imkanına kavuşturmayı arzu ettiklerini de sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 10:33:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?