2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

300 öğretmene seminer

GİRESUN’DA 300 İNGİLİZCE ÖĞRETMENİNE SEMİNER VERİLDİ

Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü İngilizce Öğretim Programları, Yöntem ve Teknikleri Semineri sona erdi.

Giresun Uygulamalı Turizm Meslek Lisesi’nde yapılan ortaöğretim projesi kapsamında yabancı dil öğretiminin daha etkin hale getirilmesi amacıyla Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı, Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığı ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın işbirliğinde yürütülen çalışmalar çerçevesinde "İngilizce Öğretim Programları, Yöntem ve Teknikleri Semineri" sona erdi.

Bir hafta süren il ve ilçelerde görev yapan 300 İngilizce öğretmeninin katıldığı seminer sonunda öğretmenlere törenle katılım belgesi verildi. Seminerlerde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yenilenen İngilizce öğretim programları ve bu programlar doğrultusunda yazılan kitapların kullanımı, etkili sınıf yönetimi, tümleşik becerilerin öğretimi, kelime ve dil bilgisi öğretimi, dört dil becerisini geliştirme stratejileri, ölçme değerlendirme örnekleri ile öğretim programlarına uygun materyal geliştirme konuları hakkında katılımcılara eğitim verildi.

Seminerin kapanış ve belge törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak, çok bilgili olmanın iyi bir öğretmen anlamına gelmediğine dikkat çekti.

Albayrak “Çok bilgili olabiliriz fakat öğreteceklerimizin seviyesinde öğretebilmek çok farklı bir şeydir. Yıllarca ilköğretim düzeyinde öğretmenlik yaptıktan sonra lise düzeyinde öğretmenlik yapabilmek için mutlaka kendimizi yenilemeliyiz. Yeni öğretim tekniklerini kavrayabilmeliyiz. Bu açıdan bakıldığında bu tür seminerlerin önemini daha iyi anlayabiliriz” dedi.

Albayrak yaptığı konuşmanın ardından seminere katılan İngilizce öğretmenlerine katılım sertifikalarını dağıttı.

GİRESUN’DA 300 İNGİLİZCE ÖĞRETMENİNE SEMİNER VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 14:00:03
Güncelleme :29 Mayıs 2011 Pazar 15:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?