3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

4 YTL kabul edilemez

Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, Giresun kalite fındığa verilen 4 YTL'nin, kabul edilemez bir fiyat olduğunu öne sürdü.

Akbaşlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından açıklanan fındık fiyatını değerlendirdi.

Giresun kalite fındığa verilen 4 YTL'nin, kabul edilemez bir fiyat olduğunu ileri süren Akbaşlı, ''bizler fiyatı 5 YTL ve üzeri olarak bekliyorduk. Önümüzdeki günlerde bu açıklanan fiyata olan tepkimizi dile getireceğiz. 'nasıl bir tepki olur' bilemeyiz, bunu zaman gösterecek'' dedi.

A.A
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 18:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Abdullah KAPLAN IP: 85.98.57.xxx Tarih : 30.08.2008 23:58:17

FINDIKCILAR Yine geldi geçiyor Giresun hayatından bir fındık zamanı daha Umutlar bir başak bahara kaldı gönüllerde. Fındığın göz yaşları denize sel oldu. Bakan yok ardından. Yine toplandı bavullar gözüktü gurbet yolları.Giresunlular yollunuz açık olsun. Bu yıl olmasa gelecek yıl olur dilekler.Hep böyle geçti gitti istekler. Sizin canınız sağ olsun.Vatan zaten sağ. Atı alanlar Edirne yi geçtiler. Sizler kendiniz çalıp kendiniz oynamaya devam ediniz. Horon kemençe bu cennetin her şeyi. Kemençe doyurur şimdi sizin karnınızı. Fındık öldü başınız sağ olsun. Umutlarla yola devam. Gün ola harman ola. Allah fındığı verir ama kırmaz. Fındığı kıranlar pastayı götürdü. Sizler alın teriniz ile gurur duyunuz. Yaşasın fındığa verilen emekler. Milletin temsilcileri nerede Oylarınız ile göklere çıkardınız onları Şimdi neredeler biraz zor görürsünüz artık onları. Onlar mı ceylan derisi koltuklarda sefa sürüyorlar İşte sizin kaderiniz. İnsanlar layık olduğu şekilde yönetilirler. Acaba siz bu yapılanlara layık mısınız ?. Bir seçim zamanı daha geldi geçti hayatınızdan Sizlere bir günlük padişahlık verildi Fakat size padişahlık pek yakışmadı Mühür ü iyi kullanamadınız Mühür elinizde kaldı. Elinizdeki o mühür ü Bir gün gelecek kendi kafanıza vurursunuz.. Son pişmanlık çare değildir. Gelecek ellerinizde bir çiçektir. Çiçekler soldu fındıklar öldü Ruhuna el fatiha. Kendinize bir iyilik yapınız yıllardan sonra. Rızasız bahçenin fındığı toplanmaz Toplamayın bu yılda fındıklar Varsın ormanın çakalları yesin Başka çakallar yiyeceğine Bakalım sonuç ne olacak. Sizler açlığa alışıksınız ama onurlusunuz Açlık sizi direncinizi kırmasın Aç kalın ama onurlu kalın Yeşil Giresun bahçelerinde. Toplumlar layık olduğu biçim de yönetilirler. Sizler ançak bu size yapılanlara layıksınız. Fındık öldü. Ruhuna fatiha.Fındıkcıların başı sağolsun. Esnesi kalınlar yine yediler fındıkları.