3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

5 bin kişi festivalde buluştu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye'nin bölücü örgüt ile mücadelede bugüne kadar 300 milyar dolar harcama yaptığını belirterek, "Bu miktarı yatırıma harcasaydık bugün dünyanın ilk 10 devleti arasındaydık" dedi.

Giresun'un Çamoluk ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 17.'si yapılan Çamoluk Bal Festivali'ne Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çicek, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, AK Parti Giresun Milletvekilleri Ali Temur ve Hacı Hasan Sönmez, Giresun Valisi Mustafa Taşkesen ve Tokat Valisi Recai Akyol ile yaklaşık 5 bin civarında vatandaş katıldı.

Festivalde bir konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye'nin çok zor bir coğrafyada yaşadığını belirterek, "Burada tutunmak ve varolmak için çok güçlü olmak durumundayız. Dünyada 16 tane hassas bölge var. Bunlardan 13'ü bizim coğrafyamızda. Güneyimizde Irak var. Burada halen huzur ve güven sağlanmış değil. Şimdi de Kafkasya'da olaylar patlak verdi. İnşallah akıl öne çıkar ve buradaki olumsuzluklar tatlıya bağlanır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bölücü terör örgütü ile mücadeleye bugüne kadar 300 milyar dolar harcadığını kaydeden Bakan Çiçek, "Halen daha bu mücadelemiz devam etmektedir. Eğer bu parayı biz yatırıma harcasaydık, 10 yıl gibi kısa bir sürede dünyanın ilk 10 büyük devletleri arasına girerdik. Dost bildiğimiz, kardeş bildiğimiz, ittifak olduğumuz bazı devletler şer odaklarına destek veriyor. Bu destek Türkiye'nin önünü kesmek içindir. Türkiye gelişir ve güçlenir ise bu terörü destekleyen ülkelerin ayağına basacağını bu ülkeler çok iyi bilmektedir. Onun için bu sinsi planın arkasındadırlar" şeklinde konuştu

Çamoluk Bal Festivali'nde en güzel bal yarışması da yapılırken, yarışmada Şerif Sürücü'nün ürettiği bal birinci olurken, Sürücü'yü Osman Çolaker, ve Bahtiyar Kor izledi.

En iyi bal yarışmasında birinci olan Şerif Sürücü'nün balını 7 bin 500 YTL'ye satın alan Temel Gödek isimli vatandaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etmek üzere balı Bakan Çiçek'e teslim etti. Festival ağalığını ise 45 bin YTL karşılığında Eyüp Sürücü kazandı.

Öte yandan Bakan Cemil Çiçek helikopterle Erzincan'a geçerken, buradan havayolu ile Ankara'ya döneceği, Bakan Veysel Eroğlu'nun ise geceyi Dereli ilçesi Kümbet Yaylası'nda geçireceği ve yarın da Giresun'da bir dizi incelemelerde bulunacağı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 17:25:20
Güncelleme :10 Ağustos 2008 Pazar 17:28:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?