3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

50 aileye küçükbaş hayvan dağıtıldı

Giresun'un Alucra ilçesine bağlı Karabörk köyünde "Kooperatifçiliği Geliştirmek ve Kırsal Alanda Yaşayan Çiftçilerin Gelir Durumunu Yükseltmek" projesi kapsamında 50 aileye toplam 2 bin 600 küçükbaş hayvan dağıtıldı.


Karabörk köyünde gerçekleştirilen tarım kalkınma kooperatifi ortaklarına yönelik gerçekleştirilen küçükbaş hayvan dağıtım törenine Vali Mustafa Taşkesen, Alucra Kaymakamı Cevat Gün, Alucra Belediye Başkanı İbrahim Bıyıkçı, Tarım İl Müdürü Muhammet Hakyemez, köylüler ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Vali Taşkesen, Karabörk köyünde daha önce bin 500, şimdi ise 2 bin 600 küçükbaş hayvanın dağıtımının yapıldığını söyledi. Köy halkının yörede hayvancılığın gelişimi için sürdürdüğü çalışmaların kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, kooperatifin üreteceği projelere destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.


"Çalışana iş, tembele mazeret çoktur. Tembellik edip mazeretler üretmeyelim" diyen Vali Mustafa Taşkesen "Kooperatif olarak daha değişik projeler üretin. Düşüncenizde olduğu halde sizleri aşan durumlarda bizleri rahatsız edin. Hepinize proje kapsamında bol kazançlar diliyorum" dedi.
Konuşmaların ardından kooperatif üyesi 50 kişiye toplam 2 bin 600 küçükbaş hayvanın dağıtımı gerçekleştirildi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 16:42:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?