2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

50 yıldır saat tamir ediyor

50 YILDIR SAAT TAMİR EDİYOR

Giresun’un Doğankent ilçesinde elli yıldır aynı yerde saat tamiri yaparak geçimini sağlayan Ali Acar’da teknolojiye yenik düştü.

Ali Acar, 1960 yılından beri Doğankent ilçesinde saat tamirciliği yaptığını, artık bu mesleğinde kaybolma noktasına geldiğini, günümüzde ise eski köstekli saatlerin haricinde bazen gözlük bazen de şemsiye tamiri yaparak ekmek parası kazanmaya çalıştığını ifade etti. Teknolojinin ilerlemesiyle beraber bu mesleğinde kaybolma noktasına geldiğini ve saat tamirciliğinin bir zamanlar çok gözde bir meslek olduğunu söyleyen Ali Acar, en iyi müşterilerinin ise seneden seneye memlekete gelerek babadan dededen hatıra kalan köstekli saatleri tamire bakıma getiren gurbetçiler olduğunu aktardı. 1975 yılında yanan işyerini daha sonra ufak bir kulübeye taşıyan Ali Acar, her sabah sekizden akşam beşe kadar iş olsa da olmasa da bu kulübesinin kapısını açık tutarak bu mesleği ölene kadar devam ettireceğini sözlerine ekledi.

Doğankent’in bir ayrılmaz parçası olan Ali Acar’ın tek isteği ise bu küçük ekmek teknesinin kapısına bir “Saat Tamircisi” tabelası asılması.

50 YILDIR SAAT TAMİR EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2011 Çarşamba 12:07:01
Güncelleme :20 Nisan 2011 Çarşamba 12:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?